Det var under utdelingen av årets pressepriser i Sogn og Fjordane at Fjordenes Tidende fikk anerkjennelse for likestillingsprosjektet, som så langt består av rundt 65 nyhetssaker og reportasjer.

– Serien viser at det er mulig å jobbe med et langsiktig og viktig tema i en liten redaksjon der daglige arbeidsoppgaver står i kø, skriver juryen, som besto av av forfatter og tidligere Firda-redaktør Rune Timberlid, Ingvill Drægni i Drammens Tidende og Siri Kleiven Strøm i TV 2.

Les mer om «Likestilt» her.

De beskriver prosjektet som ambisiøst, samtidig som de roser det for å sette likestilling på dagsorden.

– Christina Cantero og Marianne Solheim Rotihaug i Fjordenes Tidene har så langt skrevet 65 nyhetssaker og reportasjer, der de gjennom å stille enkle, men viktige spørsmål om likestilling har sett søkelys både på skeiv fordeling og kvinner sin plass i samfunnet. Samtidig drar de opp bruken av kvinnelige kilder i avisa, skriver juryen.

Pris til NRK og Firda

Odd Helge Brugrand i NRK Sogn og Fjordane fikk nyhetsprisen for dekningen av det interne arbeidsmiljøet og uroen i Helse Førde.

F.v.: Marie Havnen (Firda), Astrid Helen Solheim (Firda), Odd Helge Brugrand (NRK) og Hanne Stedje (Sogn Avis).

Reportasjeprisen gikk til Astrid Iren Solheim og Marie Havnen i Firda for reportasjen om Airliftulykken- 20 år etter styrten i Vevring.

Hanne Stedje i Sogn Avis fikk prisen for årets foto. Fotojuryen ga også hederlig omtale til Bent Are Iversen for bildet av Jan Herstad i Naustdal.

Prisen for årets foto i Sogn og Fjordane journalistlag gikk til Hanne Stedje i Sogn Avis.