I året som gikk var det saken om lensmannskontoret uten politibil som ble mest lest.

Det var i oktober at nyheten om at politiet i Selje manglet utrykningskjøretøy kom fram. Lensmann Kjetil Drange uttalte da at han syntes det var direkte pinlig å stå uten en tjenestebil. Kort tid etter fikk lensmannskontoret en politibil igjen. Les hele saken her.

Lensmann Kjetil Drange ved Selje lensmannskontor. (Arkiv

Da Vågsøy lensmannskontor gikk ut med en advarsel om det de fryktet var et organisert nettverk av omreisende kriminelle i Nordfjord, var det også mange som klikket seg inn på saken på fjt.no.

– Lås dørene og merk dere ukjente biler og personer i nabolagene. Ser dere folk som lusker rundt husene så meld fra til politiet, oppfordret Birger Løvskar ved Vågsøy lennsmanskontor i februar. Les saken her.

Da Lene Marie Lågeide og Terje Djuvik giftet seg i sommer, brøt frekke tyver seg inn under bryllupsfesten. Der stjal de både bryllupsgaver og telefoner. Denne saken var også blant en av de mest leste på fjt.no i 2015.

Lene Marie Lågeide og Terje Djuvik.

I etterkant ringte en av tyvene til brudgommen for å tilstå. Han møtte også opp hjemme hos lensmann Tormod Hvattum, som avhørte vedkommende på sin egen veranda.

Fredag 6. november ble to ungdommer meldt savnet. Senere ble de to tenåringene funnet omkomne i sjøen utenfor Røyrvikneset i Selje kommune. Den tragiske dødsulykken preget lokalmiljøet og nyhetsbildet, både lokalt og nasjonalt, i flere dager. Les mer om ulykken i Selje her.

Da Espen Oksholen (17) etter en hard duell lå uten puls på fotballbanen i Nordfjordhallen i begynnelsen av februar, var det kun trenernes snarrådighet og kunnskap om førstehjelp som gjorde at det hele endte godt.

Espen Oksholen.

– De reddet livet mitt, det er jeg helt sikker på, sa Espen Oksholen til Fjordenes Tidende fra sykesenga på Førde sentralsjukehus kort tid etter ulykken fant sted.

Saken om 17-åringen fra Måløy ble en av de mest leste i 2015. Les hele historien her.

Resultatene fra årets fylkes- og kommunestyrevalg ble også godt besøkt. Du kan se alle resultatene her.

Kommentaren fra Ane Barmen om nyttårsforsetter ble også populær i året som gikk. Les hele kommentaren her.