Søndag kveld slo Morten Hagen (H) fast at partiets tre formannskapsmedlemmer kom til å si ja til en sammenslåing med Flora i dagens formannskapsmøte i Florø. Han understreket samtidig at søndagens møte i Vågsøy Høyre viste at partiet er delt i spørsmålet.

Mandag ettermiddag, like før formannskapsmøtet i Vågsøy startet, bekreftet imidlertid Morten Hagen overfor Fjordenes Tidende at partiet nå vurderer å utsette saken til høsten.

– Møtet i går viser at Vågsøy Høyre er delt på midten i spørsmålet og mye av begrunnelsen til det er tidsaspektet. Alt har skjedd veldig fort, sier Hagen, og fortsetter:

– Derfor ser vi på muligheten for å utsette avgjørelsen. (...) Vi er positive til en sammenslåing med Flora, men vi må ha et bredt flertall i kommunestyret om det skal bli en god prosess. Det ville være svært uheldig om det ble 14-13 i kommunestyret for en sammenslåing, sier Hagen.

Han forklarer at de vil bruke tiden fram til høsten til å forankre sammenslåingsarbeidet i folket i Vågsøy, hvor som kjent et flertall i en innbyggerundersøkelse nylig sa nei til en sammenslåing med Flora.

Hagen viser også til at Vågsøy og Flora trolig vil kunne vedta en frivillig sammenslåing til høsten og likevel dra nytte av de «økonomiske gulrøttene» som ligger i reformen.

Formannskapsmøtet i Vågsøy startet klokken 14.00 mandag og Morten Hagen (H) signaliserte i sitt innlegg innledningsvis at det kan komme et utsettelsesforslag fra partiet i torsdagens kommunestyremøte.

Slutter hele Høyre-gruppen seg til et utsettelsesforslag er forslaget ventet å få flertall i kommunestyret.

Les mer om møtene i Flora her (+):