– Søkerlisten er særdeles lite fyldig og jeg synes det er underlig at det ikke er flere søkere til en så interessant og viktig stilling, sier Jacob Nødseth (Samlingslista) til Fjordenes Tidende etter at det tirsdag ble klart at kun tre personer har søkt på jobben som ny rådmann i Kinn kommune.

Søkerne til stillingen, som også innebærer å være prosjektrådmann fram til sammenslåingen i 2020, er Daniel Dyakov (32) fra Rogaland, Thorbjørn Gaarder (62) fra Oslo og nåværende Flora-rådmann Terje Heggheim (53) fra Florø.

– Om man googler «prosjektrådmann Kinn kommune» så kommer sakene om da vi behandlet rådmannstillingen tidlig opp. Da er det klart at mange nok vegrer seg fra å søke, mener Nødseth.

Den ene av søkerne, Thorbjørn Gaarder, ble av Dagbladet i 2013 omtalt som «Norges ivrigste jobbsøker» etter å blant annet ha søkt på stillingene som politimester i Oslo, skattedirektør, flere rådmannstillinger, direktør ved Universitetet i Oslo, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjef for Brønnøysundregistrene.

– Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sa Gaarder til Dagbladet i 2013. Siden den gang har han blant annet søkt på jobbene som rådmann i Trondheim kommune og direktør i Forskningsrådet.

Nødseth avventer nå en tilbakemelding fra rekrutteringsselskapet Headvisor på hvor mange som har kontaktet dem om stillingen. Deretter mener han politikerne bør vurdere å lyse ut stillingen på nytt.

– Det er ikke uvanlig å gjøre. Vi så at man gjorde det med direktørstillingen i Helse Førde, sier Nødseth.

– Har dere tid til en ny utlysningsprosess?

– Ja, jeg ser ikke noen problemer med det. Administrasjonen er godt i gang med arbeidet de skal gjøre. Det er politikerne som ligger bakpå.

– Er Terje Heggheim en god nok kandidat til at du mener man kan klare seg uten en ny utlysningsrunde?

– Jeg vil vente til å høre hva rådgiveren i Headvisor sier, men Heggheim er en kvalifisert søker basert på de kriteriene vi har lyst stillingen ut på, svarer Nødseth.

Sist måned anslo Flora-ordfører Ola Teigen (Ap) at det letingen etter en rådmann kunne komme til å koste rundt 400.000 kroner. Til tross for en skuffende kort søkerliste er Jacob Nødseth likevel klar på at det ikke var en feil avgjørelse å lyse ut stillingen.

– Overhodet ikke. Det var viktig å lyse ut stillingen for legitimitetens skyld.