Studentene bak reiselivsprosjektet «Destinasjon Måløy» presenterte tidligere denne uken fire ulike konsept som Måløy kan satse på som reisemål. Det ene utelukker nødvendigvis ikke det andre, men studentgruppa fra Emergence - School of Leadership anbefaler at man har ett hovedfokus.

Konseptene ble presentert på Parken Kulturhus på Raudeberg mandag, og er en del av rapporten studentene har utført på bestilling fra Måløy Vekst.

Etter presentasjonen fikk publikum stemme på hvilket konsept de likte best. De fire konseptene er «Stormwatchers hub», «The Urban Fisherman», «Recovery Station» og «Lighthouse Island».

«Stormwatchers hub» spiller på vind og vær, Kråkenes fyr, havet og såkalt «adventure-turisme». Velger man «The Urban Fisherman» som hovefokus, er det den urbane fiskebyen Måløy som står i sentrum.

– Andre småbyer kan spille på at de har idylliske trebebyggelser. Det kan ikke Måløy, her er det industrien som gjelder, og det kan man bruke til å bli mer urbane. Man kan spille på gatekunsten, fiskeri og det røffe, har studentene tidligere uttalt til Fjordenes Tidende.

Det tredje konseptet heter «Recovery Station».

– Velværeturisme er et voksende segment. Her ser vi for oss Måløy som base, og at turistene blir introdusert for tilbud i nærområdet. Dette er for turister som vil ha en pause fra storbyen, reflektere og ha stillhet.

Det siste konseptet heter «Lighthouse Island», og spiller på det unike med at Måløy har fire ulike fyr i kort avstand. Her ser de for seg kulturturister og aktiviteter som blant annet kunst med lysinstallasjoner, historiefortelling om fyrene, fiskeriet og krigshistorien.

Av totalt 49 stemmer er det ett konsept sommer kommer best ut: «Stormwatchers Hub» med 18 stemmer.

«The Urban Fisherman» og «Recovery Station» fikk ni stemmer hver, mens «Lighthouse Island» fikk 13 stemmer totalt.