Måløyrussen har gjort det nærmest til en tradisjon å samle inn penger til Krafttak mot kreft, og også dette året er det Kreftforeningen som blir mottaker av pengene som samles inn i russen sin faste innsamlingsaksjon.

I årets Krafttak mot kreft samles det inn penger til forskning på kreft med spredning.

Det er Richard Solheim og Elijah Pacada som er aksjonssjefer for innsamlingen.

– Om kvelden tirsdag 14. mars blir det en tradisjonell innsamling der russen går fra dør til dør i tidligere Vågsøy og Selje kommuner. Vi rekker nok ikke å besøke alle husstandene, så vi oppfordrer folk til å vippse eller bruke aksjonssida vår hos Kreftforeningen, sier Richard Solheim.

– I år blir innsamlingen heldigital, så vi tar ikke imot kontanter. Vi håper folk kan bruke vippsnummeret vårt eller gå til MVS sin aksjonsside på kreftforeningen.no, legger Solheim til.

Kan støtte aksjonen med en kort fjelltur

Det er heller ingen aprilspøk at russen i år som i fjor har utfordret lokale bedrifter til å donere en selvvalgt sum for hver turgåer som registrerer seg på toppen av fjellet Kletten i Deknepollen lørdag 1. april.

– Når dagen er over teller vi over antallet registreringer og bekrefter dette tallet til bedriftene som har valgt å støtte aksjonen på denne måten. Så betaler de inn pengene på nettsiden vår hos Kreftforeningen.

– Er det lov for samme person å registrere seg flere ganger på toppen av Kletten denne lørdagen?

– Ja, så lenge en har gått helt ned til fylkesveien før en går opp igjen går det helt fint, smiler Richard Solheim.

«Over 300 000 mennesker har eller har hatt kreft i Norge i dag. 3 av 4 overlever, men mange kreftdiagnoser har ingen effektiv standardbehandling når kreften har spredd seg. Håpet ligger i forskningens små og store fremskritt», skriver Kreftforeningen på hjemmesiden for aksjonen.

De som ønsker å bidra kan allerede nå vippse et valgfritt beløp til nummer 451018, eller gi via Måløy vidaregåande skule sin link på Kreftforeningen.no.

Her er Måløyrussen 2023 i samlet flokk. Foto: privat