Onsdag ettermiddag observerte en turgåer at en hund badet i Skramsvatnet ved trimløypa i Måløy. Vedkommende påpekte deretter overfor hundeeieren at dette var en kommunal drikkevannskilde med badeforbud. Hundeeieren skal deretter ha respondert med at «det ikke er så farlig» om hunden bader i vannet.

– Jeg har gått ganske mye i trimløypa, og jeg har aldri sett noe slikt før, sier FjT-tipseren, som ønsker å være anonym.

– Man kan spørre seg selv hvor mange ganger dette har skjedd uten at noen har sett det, sier tipseren.

Skramsvatnet er som nevnt drikkevannskilden for Måløy-området. Og selv om renseanlegget sikrer godkjent standard på drikkevannet, reagerer tipseren på at hundeiere lar firbeinte bade i vannet.

– Hva synes kommunen om at hunder bader i Skramsvatnet?

Det er ikke bra. Skramsvatnet er et drikkevann, og det er skiltet med at bading er forbudt. Forbudet gjelder selvsagt både for folk og husdyr. Det er uheldig at noen lar hunden sin bade i drikkevannet, sier Øystein Solheim, saksbehandler for vann og avløp i Vågsøy kommune.

Han påpeker at renseanlegget ved Skramsvatnet er godkjent i henhold til de kravene som gjelder for levering av drikkevann og at anlegget takler slike uheldige tilfeller, men håper likevel at hundeiere ikke lar dette ikke skjer igjen.

– Dette ønsker vi ikke. Det burde jo være naturlig for folk at de ikke lar hunden bade i sitt eget drikkevann, avslutter Solheim.