Bjørlo viser til Sandes uttalelser om det beregnede inntektsnivået for nye Stad kommune i 2020. Selje-politikeren er redd for at de to kommunene ikke får økonomiske gevinster ved å slå seg sammen.

- Hun blander sammen inntekter og utgifter. Det som er hele poenget her, er at vi får beholde dagens inntektsnivå inn i en ny kommune. Og i en ny kommune, bør vi kunne ta ut betydelige effektiviseringsgevinster. Vi kutter kostnadsnivåer med å drive én kommune, framfor to kommuner, sier Eid-ordføreren og fortsetter:

- Det er enkel logikk: vi har de samme inntektene som før, og gode muligheter til å hente innsparinger. Ved å få en felles administrasjon vil man få mer penger å rutte med til tjenester enn før.

Bjørlo er klar på at Stad kommune vil ha grunnlag for  en høyere innsparing enn hva Selje og Eid har hver for seg i dag.

- Gunn Sande blander epler og pærer her. Man kan definitivt få inn innsparinger, som gjør det mulig å ha en bedre økonomi i en ny kommune, enn i to ulike kommuner, avslutter Bjørlo.