– Det har vært tidvis kaotisk og hektisk, men veldig kjekt. Vi har blitt tatt veldig godt imot, smiler 31-åringen.

I 2004 flyttet hun til Australia for å studere. Der møtte hun australske Hamish, og etter fullførte studier i Norge reiste Hanne tilbake «down under». – Det endte med to barn og giftermål, ler hun. Familien ble boende i hans hjemby Adelaide frem til desember 2011. Så tok de avgjørelsen, leide ut huset og flyttet til andre siden av kloden.

– Vi trivdes veldig godt i Australia, men hadde snakket litt om å prøve noe nytt. Og det var faktisk mannen min som kom med forslaget om å flytte til Norge, forklarer Hanne.

Nå er familien innlosjert i Syltefjorden, ikke langt fra hennes barndomshjem og foreldre på Åheim.

–  Om vi skulle til Norge, så ville vi til Vanylven, forteller Hanne om beslutningen om å ta med seg familien tilbake til egne røtter.

Mens mannen jobber deltid i et datafirma, har hun Vanylven kommune som arbeidsgiver.– Jobben er veldig variert, så det blir ikke kjedelig, forteller Hanne, som har hatt to vikariater i starten av sin kommunale karriere.Det ene er som folkehelsekoordinator i 50 prosent stilling, der hun jobber med God helse-prosjektet som er et samarbeid med fylkeskommunen. I tillegg jobber hun i kommunens oppfølgingstjeneste. – Helse er så mye mer enn hva du spiser og hvor aktiv du er,  det er ikke minst snakk om for eksempel mental helse. Og de som er aktive, får  gjerne bedre mental helse, poengterer Hanne.

Jobben dreier seg mye om å være en tilrettelegger for innbyggerne.

– Jeg skal bidra til å skape gode holdninger og gode vaner, sier Hanne.

Hun er langt fra skremt over det hun har sett så langt

– Vanylven har en litt eldre befolkning enn landsgjennomsnittet, og det viser vel at folkehelsen generelt er god.31-åringen ser likevel ikke for seg at hun blir arbeidsledig med det første.– Det blir bare mer og mer fokus på folkehelse. Ikke minst etter at samhandlingsreformen kom.

Et drøyt år etter hjemkomsten  begynner hverdagen å komme i gjenge for familien på fire.

– Jeg lurte litt på hvordan det skulle bli å flytte tilbake når jeg ikke hadde bodd her på så lenge, sier Hanne og fortsetter:

– Det var litt skummelt, men vi har ikke angret ett sekund!

En viktig trivselsfaktor i så måte er utvilsomt omgivelsene. Hanne og familien storkoser seg med turer i fjellet og de andre mulighetene det gir å bo nær sagt midt i naturen.

– Jeg kan ikke huske at det var så fint her. Men det må du kanskje vekk for å se, undrer Hanne på vei inn på kontoret i kommunehuset på Fiskå.