Etterslukkingsarbeidet pågikk i flere timer etter at brannvesenet til slutt fikk kontroll over de hissige flammene. Flere fra brannvesenet dro ut i 5-tiden mandag morgen for å sjekke status for området.

Det opplyser innsatsleder Roger Gundersen i Vågsøy-politiet til Fjordenes Tidende mandag morgen.

Lang kamp mot flammene

- Vi begynner å få kontroll over flammene. Mesteparten er vekk, det er kun snakk om et lite område der det har blusset litt opp igjen, uttalte innsatslederen til Fjordenes Tidende i 23-tiden søndag kveld.

Dersom alt går etter planen, og alle flammer er slukket, vil brannvesenet avslutte på stedet rundt midnatt. Deretter vil Sivilforsvaret ta over fram til klokken fem i morgen tidlig.

- Da kommer brannvesenet igjen for å sjekke status, sier Gundersen.

Brannhelikopteret har hatt godt over 65 runder der det har sluppet ned 800 liter vann om gangen.

- Helikopteret skal ha et par "dropp" til, og så skal vi ta en liten diskusjon på status, sier innsatslederen.

Stor spredning

Brannhelikopteret kom til Holvik rundt klokken 19.15 søndag. Tre timer senere har helikopteret hatt minst 65 runder der 800 liter vann har blitt sluppet ned over brannområdet hver gang, ifølge varabrannsjef John Inge Henden til Fjordenes Tidende. Det betyr at mer enn 52.000 liter vann har blitt brukt i slukkingsarbeidet så langt.

Klokken 22.20 søndag kveld var brannen fortsatt ikke under kontroll.

Brannvesen og politi var på befaring i området i 22-tiden søndag. Brannmanskap på rundt 50 personer og Sivilforsvaret slukker brannen fra bakkenivå. I tillegg jobber et brannhelikopter på spreng med å slukke brannen fra luften.

Brannen i utmarka ved Holvik i Vågsøy er ikke under kontroll.

Den er anslått til å ha spredt seg til mer enn 100 mål.

– For en stund siden ble det anslått til 106 mål, men det er nok mer enn det nå, sier Henden.

— Hvor lang tid tror du det vil ta å få slukket flammene?

– Det vil jeg ikke spekulere i.

Rundt 50 personer fra brannkorps i Vågsøy og Eid er på plass for å bistå i brannen i Holvik. Sivilforsvaret er også på plass.

– Brannen er hissig og den sprer seg raskt. Det er veldig tørt i bakken. Den blusser opp igjen hele tiden, sier varabrannsjefen.

Flere naboer i Holvik er evakuert som følge av brannen, ettersom store mengder røyk har spredt seg i boligfeltet. Det opplyser innsatsleder Roger Gundersen i Vågsøy-politiet til Fjordenes Tidende.

Søndag ettermiddag var det også skogbrann i Måløy. Den er nå slukket, og etterslukkingsarbeid pågår på stedet.

Det brenner ukontrollert i utmarken ved boligfeltet i Holvik. Brannvesenet har vinden på sin side, da det er rolige forhold i området.

Brannhelikopteret er ventet før klokken 19.30. Brannvesenet har tatt i bruk en drone for å få oversikt over brannområdet.

Varabrannsjef John Inge Henden ønsker ikke å kommentere eventuell årsak for brannen. Fjordenes Tidende har fått tips om at det muligens dreier seg om en høyspentledning i området. Henden henviser til politiet, som skal etterforske saken.

– Meldingene om brannen går ut på at innmelder hørte et smell fra en trafostasjon i området. Vedkommende prøvde å slukke flammene, men brannen spredte seg oppover, sier innsatsleder Roger Gundersen til Fjordenes Tidende.