– Vi har alle vært i kjelleren, derfor er det så greit å kunne stille på trening uten hår, og uten å føle seg annerledes, sier deltaker Heidi Refvik.

Hun er en av flere fra Vågsøy som deltar ukentlig i en yogagruppe for kreftrammede på Måløy treningssenter.

– Dette gir oss muligheten til å møte folk som har vært gjennom det samme som oss. Vi har alle kjent på den samme maktesløsheten du får som kreftsyk, forteller hun.

Gruppa samles i første etasje av treningssenteret hver torsdag. Der drar de fram svarte gummimatter som plasserers utover gulvet før de stiller seg i startposisjon for en 45 minutter lang økt med yoga. Timen starter, og instruktør Natalie Silden ber dem om å skyve vekk alle tanker og lyder som kommer utenfra.

Yoga og kreft

Yoga passer bra for kreftpasienter siden de skal unngå å trene med høy puls under og etter behandling, opplyser deltaker Solbjørg Iversen.

Hun sitter i styret for Brystkreftforeningen i Nordfjord og er en av to initiativtakere til yogagruppa.

– Alle som deltar er i ulike stadier av sykdommen. Noen er under behandling, mens andre er i rehabilitering. Noen av oss har fått håret tilbake, mens andre går med parykk eller lue, sier Iversen mens hun drar en hånd gjennom det blonde håret.

Yogagruppen ble starta i oktober 2014 av Iversen og Regine Weltzien i samarbeid med Måløy treningssenter og Brystkreftforeningen i Nordfjord. Siden oppstarten har antall deltakere variert, ettersom noen av kvinnene har kommet seg tilbake i jobb.

– Vi ønsker alle velkommen. Hittil er det ingen menn som har meldt sin interesse, men det er åpent for at de også kan være med, sier Iversen.

Les mer om yogagruppa i papirutgaven av Fjordenes Tidende.