– Det samfunnshuset vi hadde var utgått på dato ganger tolv. Den nye storstua har god akustikk som gjør at det er skikkelig kjekt å opptre der. I tillegg har en garasjen som en kan lage til for slike opplegg som dette arrangementet. I tillegg har de gjort jobben når det kommer til det tekniske, så det er blitt veldig bra, sier Isak Søraa som selv er født og oppvokst på Raudeberg.

– Spilte bra

Uka før fjorårets Heim i Haust-arrangement hadde Torskangerpoll Musikklag og solist Isak Søraa vært i Spania og spilt flere konserter. Det endte med sykdom for flere av medlemmene og dobbeltsidig lungebetennelse for Søraa.

– I fjor måtte jeg bare hive inn håndkleet. Spania-turen ble rett og slett for tung, og det var ikke på grunn av de tingene man vanligvis forbinder med en Spania-tur, ler Søraa som ikke får skrytt nok av musikerne han endelig fikk spille konserten Fra Sinatra til Elvis sammen med fredag kveld.

– Jeg har aldri hørt dem spille bedre, og da er det enkelt for meg å stå der fremme, sier Elvis-imitatoren.

Tiårsjubileum

Edvard Iversen i Aktiv Raudeberg var også på konserten, og forteller hvor glade de er for å ha fått dette kulturhuset på plass.

– Hadde det ikke vært for at vi tok over åpningsarrangementet for den nye veien for ti år siden så hadde vi nok ikke hatt dette kulturhuset i dag. Det begynte med en idé og så har det bare ballet på seg, forteller Iversen som kommer rett fra oppryddingsarbeid når vi snakker med ham søndag kveld.

Det var nemlig i sammenheng med åpningen av vegen mellom Måløy og Raudeberg for nøyaktig ti år siden at de årlige festlighetene i bygda ble født. Vanligvis er det Vegvesenet som står for festlighetene, men etter at Aktiv Raudeberg hadde vært i dialog med dem, fikk de overta åpningsfesten.

– Vi ønsket å gjøre noe mer ut av det og fikk overta feiringen. Vi merket at det var mange som kom hjem for å få med seg dette så derav navnet Heim i Haust, forklarer Edvard Iversen.

Over 60 frivillige

På ti år har mye skjedd, og resultatet er et av regionens flotteste kulturhus.

– For oss er Heim i Haust et stort arrangement. Utenom selve helga har vi holdt på i over et halvt år med å booke inn foredragsholdere og artister. Det er mye forberedelser som må til, og siden torsdag har vi hatt totalt tolv forskjellige arrangement, der over seksti frivillige har jobbet med alt ifra vakthold til kiosk og parkering. I tillegg kommer alt som skjer rundt om i sentrum, med loppemarked, radiostyrte biler og kystkulturlag, sier Iversen, som peker på at en slik helg betyr mye.

– Denne helga har enorme ringvirkninger. og totalt talte vi over 1.200 besøkende disse tre dagene. Det er ikke ofte det er trafikk-kaos på Raudeberg, men det var det i aller høysete grad denne helga, smiler Iversen.

Musikalsk forbrødring

Sukesshelgen ble avsluttet lørdag kveld med over tre hundre betalende på oktoberfesten i garasjen.

For å underholde de festkledde gjestene i lederhosen og tyroler-drakt spilte Måløy Musikklag opp til dans.

I tillegg var det hentet inn en Tyroler-gruppe fra Florø som avsluttet festen sammen med musikklaget fra Måløy.

Helt til slutt vartet Vassverkgutane fra Flatraket opp med dansemusikk til stor glede for de mange fremmøtte.