– Nå har vi spilt mange jevner kamper og snakket etter kampene om at vi har hatt marginer imot når vi har tapt. Men kanskje er det slik at vi rett og slett ikke er bedre, sier trener Jon Georg Rutledal etter at Vik ble det femte laget som slo Tornado Måløy denne sesongen uten å lede kampen til pause. I fire av kampene, Vik-kampen inkludert, ble vinnermålet scoret i kampens siste kvarter.

– Vi tror at vi er godt trent, men kanskje er vi ikke det likevel. Akkurat nå tror jeg imidlertid det handler mest om det mentale. Spillerne blir redde, mister troen og tenker at «nå går det gale igjen». Da blir det gjort dumme personlige feil, og det skjedde også i Vik.

– Marius (Stavenæs Refvik) slo et langt overlegg til Chris (Andre Nore) som tok med seg ballen på førsteberøringen og satte den i hjørnet. Det var en flott scoring, forteller Rutledal.

Vik brukte imidlertid kun fem minutter på å utligne etter at lagets toppscorer Thomas Hjortland utnyttet at TMFK-forsvaret feilberegnet et langt utspill fra keeper og satte ballen i lengste hjørne bak Kenneth Fosse Elde i TMFK-buret.

Stillingen sto seg til pause, til tross for flere store sjanser til begge lag.

– Vi hadde flest sjanser i første omgang og var også best spillemessig, men vi slet med uttellingen, forklarer Rutledal.

– Etter den scoringen var det flere sjanser til begge lag før Vik kontret og avsluttet i stolpen fra 16 meter. Returen havnet selvfølgelig i beina til en Vik-spiller som satte ballen i mål, forteller Jon Georg Rutledal.

Ingen av scoringsmulighetene som gjestene spilte seg fram til i sluttminuttene førte til tellende resultat, og dermed kunne Vik bokføre sin sjette seier på like mange forsøk denne sesongen, mens TMFK måtte se at Skavøypoll snek seg forbi på tabellen (SIL har én kamp mer spilt). TMFK ligger á poeng med tabelljumbo Høyang.

– Per i dag er vi et bunnlag. Tabellen lyver ikke etter seks kamper. Samtidig er det kun fem poeng opp til 3.-plassen, så det er en litt rar tabell. Det viser vel kanskje at det ikke er all verdens kvalitet på det som blir levert i divisjonen, sier den erfarne TMFK-treneren.

Neste utfordring for Tornado Måløy er hjemmekampen mot Førde2 mandag 5. juni.

– Det er dumt å snakke om at man er nødt å vinne fotballkamper, men det er viktig for oss å vinne den kampen for å få tilbake troen, slår Jon Georg Rutledal fast.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Vik – Tornado Måløy 3–2 (1–1)

Mål: 0–1 (5) Chris Andre Nore, 1–1 (9) Thomas Hjortland, 2–1 (61) Svein Erik Saglien, 2–2 (69) Henrik Myhre, 3–2 (80) Hjortland

Dommer: Yngve Håkonsen, Fjøra

Gult kort: Kenneth Fosse Elde, TMFK, samt ett til Vik

TMFK: K. Fosse Elde, M. Husevåg, S. Frantzen, B. Frantzen, F. Mortensen, M. Stavenæs Refvik, S. Misic, S. A. Volle, C. A. Nore, H. Myhre, T.-Aa. Pleym Evensen

Innbyttere: T. Bakke, J. Våge, S. Bugjerde