I løpet av få uker har ekteparet Monica og Oliver Mulelid-Tynes trommet sammen en helaftens støttekonsert for flyktningene.

– Vi hadde lyst til å hjelpe til med innsamlingen, men synes det var vanskelig å bare spørre folk om penger. Derfor tenkte vi at dette var en god måte å bidra på, sier Monica Mulelid-Tynes og viser til at pengene de får fra støttekonserten vil gå til en god sak, samtidig som de fremmøtte vil få en fin kulturell opplevelse.

– Vi vil gjerne oppfordre folk til å melde seg til dugnad og ikke minst til å komme på konserten, sier Mulelid-Tynes.

Arrangementet har fått navnet «Den store dugnaden» og finner sted i Samfunnshallen fredag 23. oktober.

Ekteparet har valgt hjelpeorganisasjonen «Dråpen i havet» som samarbeidspartner.

– Dette skal ikke være noen sørgeaften, men en kveld med god musikk og god stemning, sier Oliver Mulelid-Tynes.

Det var først i begynnelsen av september at Monica fikk ideen om å starte en lokal dugnad for å bidra med støtte til den pågående flyktningkrisen.En uke senere hadde hun, sammen med mannen Oliver, klart å samle en håndfull av medarrangører til å sette i gang en støttekonsert.

Med seg på dugnaden har ekteparet blant annet fått med seg Kaldo og Margot Kiis, sanger Tone Holvik-Eriksen og Ronny Totland Silden, daglig leder for Nordfjordhallen.

Hittil har arrangørene fått grønt lys fra rundt 14 lokale musikere som ønsker å bidra med innslag under støttekonserten.

Blant disse finner man blant annet tidligere Idol-deltaker Jørn Trollebø Kvalheim. I tillegg stiller blant annet Gunnar Domstein, Tone Holvik-Eriksen, Margot Kiis og Hans Helgesen.

– Dette er en stor dugnad, og alle som synger gjør det helt gratis, sier Oliver Mulelid-Tynes og legger til at flyktningsrådgiver Geir Nygård skal også holde en kort presentasjon om integreringsarbeidet i Vågsøy.

Arrangørene har allerede fått inn rundt 12.000 kroner fra det lokale næringslivet. Målet er å få inn 30.000.

Til støttekonserten får de også god hjelp fra Ronny Totland Silden i Nordfjordhallen.

– Vi jobber gratis under støttekonserten, og tar kun en liten sum til strøm og andre utgifter, sier han.