Femten år gamle Vanessa Solvåg Løvold fra Åheim var en av mange dyktige talenter under UKM i Vanylven i helga.

– Det er første gang jeg prøver meg på å lage egen musikk, forteller Vanessa som med den selvskrevne sangen «Who you are» høstet stor applaus fra en fullsatt Olivinhall på Åheim.

– Men før jeg kunne delta måtte jeg lære meg å spille piano, sier talentet som imponerende nok lærte seg å spille på tangenter i desember i fjor.

– Og så i januar var jeg fornøyd med sangen og meldte meg på dagen før fristen gikk ut, forteller Vanessa som deltar på UKM for femte året på rad, og som hvert år siden hun var tretten, har gått videre til fylkesmønstringa som i år er i Fosnavåg i Herøy kommune.

Mange talenter

Hele 94 deltakere fordelt på elleve sceneopptredener, to filmer og tre kunstprosjekter deltok under mønstringen som på landsbasis feirer trettiårsjubileum.

De mange oppmøtte fikk være vitner til alt fra kor, imponerende pianospill, flotte soloprestasjoner, gode musikk-videoer og hysteriske sketsjer.

Alt loset trygt i havn av de flinke konferansierene Charlotte Rimstad og Sander Iversen som virkelig holdt publikum varme mellom innslagene.

I motsetning til tidligere år var det bare tre deltakere på kunstdelen av mønstringen. Nataniel Sande deltok med åtte fotografier der fire var fra hjemkommunen og fire var fra en ferie han hadde vært på.

Les mer og se flere bilder i papirutgaven av Fjordenes Tidende