All øvingen ga uttelling. Flora-Bremanger Brassband befester posisjonen i tredje divisjon, mens Kjølsdalen Musikklag rykker opp til fjerde.

– Når en først begynner å spille, ligger det i blodet, smiler Sonja Boonstra fra Davik i Flora-Bremanger Brassband etter at de hadde fullført sitt stykke under NM i Brass i Bergen i helga.

– Å ja! Det er her vi lager nydelig musikk, fastslår Sonja mens Malin Sandvik fra Svelgen nikker.

– Det krever sitt, men det er kjekt, tilføyer Malin.

– Under NM-forberedelsene blir vi utfordret og her vi finner motivasjon av å høre på de andre korpsene som konkurrerer, forteller Malin. Sonja finner stor glede i å spille i brassbandet.

– Når en starter å spille musikk, er det umulig å slutte!

Glede i Kjølsdalen

– Og horngruppa vår fikk gruppeprisen. Vi er stolte og veldig fornøyde, jubler Anne-Britt Dypveit i korpset.

– Det er veldig kjekt å spille i Kjølsdalen, og alle kan være med, uansett alder, sier Nora. Den unge gjengen i korpset mener forberedelsene til NM har vært lærerike. Og det kjekkeste med korpset, er uten tvil det sosiale miljøet, fastslår de.

– Vi får veldig mange venner av å være med, og en møter mange folk, sier gjengen.

Ble norgesmester

Det var ikke bare Kjølsdalen Musikklag og Flora-Bremanger Brassband som var i ilden under NM i Brass denne helga.

Jon Vegar Sole Sundal fra Kjølsdalen stilte i elitedivisjonen sammen med Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Sole Sundal og resten av musikklaget ble kåret til norgesmestere i helga, noesom betyr at de til neste år vil reise til EM i Belgia.

Også Joakim Vederhus Rønhovde fra Vågsøy stilte sterkt under konkurransen sammen med Askøy Brass Band. De sikret seg en imponerende 3. plass i første divisjon med 93 poeng, bare to poeng bak Kleppe Musikklag på førsteplass.

– Den intense øvingen starta like før jul. Vi har jobbet knallhardt den siste måneden før NM, og den siste uken har det vært mange timer øving hver eneste dag, forteller han, og beskriver det som et voldsomt kjør før korpset går på scenen.

– Men det er absolutt verdt det, ellers ville vi jo ikke gjort det. Jeg synes det er kjempekjekt, og så er det viktig å vise at vi er med, forteller han. Joakim, som har konkurrert i NM hvert eneste år siden 2007, studerer ved Griegakademiet.