Den 22. og 23. oktober blir 150-årsjubileet til Stadlandet kyrkje feiret med både festmiddag, musikk og en historisk utstilling.

Tidligere i år ble det arrangert en storslått feiring i forbindelse med markeringen av Selje kyrkje sitt 150 årsjubileum, og nå er det kirka på nordsiden av kommunen som står i fokus.

Konsert og festgudstjeneste

Det blir også konsert med nåværende og tidligere organister og flere andre aktører lørdag kveld.

– Der blir det først og fremst dåpsklær, men også andre typer kirkeklær og bilder av pres-ter helt fra gammel tid og fram til nå, forteller Borgund.

Til denne utstillingen har arrangørene også fått låne en modell av gamlekirka i Selje. Modellen ble laget til feiringen av Selje kyrkjes jubileum tidligere i år.

Den ble deretter tatt ned og fraktet til Leikanger og satt opp igjen der.

Den ble tatt i bruk den 28. oktober 1866. Det er derfor 150 år siden kirka kom til Leikanger, forteller Borgund.I 1895 ble kirka utvidet, og det ble bygget et nytt tak og tårn slik at den fikk det utseende den har i dag.

Elever fra Stadlandet skule har også tatt del i forarbeidet til jubileumsfeiringa, som skal arrangeres neste helg. Elevrådet fra skolen dro nemlig til Selje for å få modellen av gamlekirka overlevert fra jubileumsnemda.

– Elevene var med ut til Leikanger kyrkje og bar den inn der. Her blir den stående til utstillinga blir satt opp, forteller Helge Borgund.