Måløy sjøredningskorps mener kritikken mot flyttingen av distriktskontoret er storm i et vannglass. Det som betyr noe er hvor skøytene er stasjonert.

– Det er skøytene og folkene som jobber om bord som skaper nærheten til folket. De som stiller opp, som kjører Eliasbåten og skøytene, driver sommerskoler. Og de vil fortsette å gjøre dette uavhengig av hvor distriktskontoret ligger, sier leder i Måløy sjøredningskorps Jannicke K. Myrestrand.

Basen er tryggheten

– Det er det som er det vesentlige, at vi beholder skøytene lokalt. At folk ser at basen er her og føler seg trygge, sier Svein Olsen, som sitter i styret for det lokale redningskorpset.

– Og den forsvinner ikke. Beredskapen er her, og vil på sikt bli bedre også, supplerer båtfører Kristoffer Christiansen.

Rekrutterer som før

– Kritikerne er redd for at engasjementet og rekrutteringen forvitrer om kontoret forsvinner ut av fylket. Tar de feil?

– Rekruttering er uansett noe en må drive lokalt der en er og der det skjer, sier Kvalheim Myrestrand, som ikke tror engasjementet vil forsvinne.

– Vi ser jo bare av denne debatten hvor mye folk bryr seg om Redningsselskapet. Det er kjekt å se, sier Kvalheim Myrestrand, som håper folk ikke misforstår det som nå skjer, men fortsetter å støtte dem.

– Ett administrativt årsverk flyttes, men beredskapen blir som før, slår Thomas Esp fast.

– Vi håper folk forstår at vi fremdeles vil være i nærheten, sier Kvalheim Myrestrand.

Alle er velkomne

God rekruttering til korpset betinges av tilstedeværelse og synlighet, men Myrestrand sier hun ikke har noen grunn til å tro at verken aktivitetsnivå eller engasjement vil avta.

– Det er mye positivt som skjer. De siste to årene har vi startet unglag, Eliasklubb og hatt sommerskoler. Nå får vi snart ny båt og skal i gang med flere øvelser. Da blir det gjerne flere som melder seg, sier hun, og ønsker alle velkommen.

De ser lyst på å samarbeide over fylkesgrensen.

– De Redningsselskap-avdelingene vi samarbeider mest med er beredskapsavdelingen og maritim avdeling – som begge holder til i Oslo.