Tre Selje-politikere har troen på en ny hurtigbåtrute fra Stadlandet til Ålesund før skipstunnelen åpnes.

Det er den nyoppstartede synergigruppa for Stad skipstunnel som jobber for en ny hurtigbåtforbindelse mellom Sandvik i Selje og Ålesund. Hurtigbåten skal også ha et stopp på flyplassen på Vigra.

– Vi ønsker å koordinere båtruta slik at det passer med hurtigbåten som går til Selje. Da kan folk ta buss fra Selje og over til Sandvik, forteller Selje-politiker Anfinn Sjåstad (Frp), som leder synergigruppa der både Judith Kvåle (Tverrpolitisk) og Gunnar Silden (Tverrpolitisk) er medlemmer.

– Den vil gi bedre kommunikasjonsforbindelser i området, sier Sjåstad og legger til at det vil forberede regionen på trafikken den vil få under utbyggingen av skipstunnelen.

Og de tre medlemmene i synergigruppa sier de alle har god tro på at en ny hurtigbåtforbindelse til Ålesund vil bli godt tatt imot i regionen.

– Hvis man koordinerer det med flyavgangene til Vigra, så hadde det vært veldig bra, sier Sjåstad om planene.

– Det kan være alt fra ideer til turisme og bruk av massene, forteller Frp-politikeren.

Underveis skal gruppa rapportere til formannskapet i Selje kommune.

– Vi ser allerede at det er mange som kontakter oss angående Stad skipstunnel, og at det derfor er et behov for at denne gruppa eksisterer, sier Sjåstad.

Synergigruppa skal også jobbe opp mot nabokommunene, Nordfjord Vekst, Vanylven Utvikling og Nordfjord Havn.

– Dette er et prosjekt som vi ønsker å få Vanylven Utvikling med på. Målet er å lage en grovplan som vi skal legge fram til formannskapet og kommunestyret, blant annet om hva vi ønsker å bruke massene på.

Utvalget skal i første omgang finansieres gjennom driftsbudsjettet til Selje kommune.