Etter å ha drevet med reiseliv i Selje i over 40 år er ikke Gerd Kjellaug Berge bekymret for at man vil miste båttilbudet som frakter turister til og fra Selje kloster.

Årsaken til dette er at det kun er ett firma, Vestkapp Båtservice AS, som har tilbudt seg å drifte passasjerruta på sommerstid. De trenger en årlig støtte på 900.000 kroner fra kommunen slik at de kan investere i en ny og større båt, men kommunen har kun budsjettert med 700.000 kroner i støtte til passasjerruta.

Har ikke rom i budsjettet

Rådmann Ørnulf Lillestøl har tidligere uttalt til Fjordenes Tidende at det på grunn av den trange kommuneøkonomien blir vanskelig å strekke seg mot firmaets krav om 900.000 kroner til den årlige drifta.

Viktig for verdiskapning

Turistnæringen i Selje er helt avhengig av passasjerruta ut til Selje kloster, mener Bjørn Jensen, som er prosjektleder for klosteret og helgenanlegget på Selja.

– Det er rett og slett uakseptabelt å ikke ha en Klosterbåt, forteller Jensen og viser til at Riksantikvaren siden 2005 har brukt flere millioner kroner på å sikre og tilrettelegge anlegget for turisme. Han viser også til kloster- og pilegrimssenteret Sunnivahuset.

– Og hvis dette senteret skal ha en funksjon, så går ikke det uten en Klosterbåt. Det vil ødelegge for den satsinga, for det er jo bygget nettopp på dette med at det skal være muligheter for å komme seg til og fra klosteret, sier Jensen.