Språkrådet står fast på at en eventuell ny kommune bør hete Stad kommune.

- I Sentralt stednavnsregister hos Statens kartverk er skrivemåter som Stadlandet og Stadhalvøya vedtatt etter reglene i stednavnloven. Likens er Stad navnet på et nes i Selje kommune. Vi vil derfor klart anbefale å bruke skrivemåten "Stad", skriver seksjonssjef Daniel Gusfre Ims i Språkrådet i en e-post til Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) 21. mars.

- I følge Sentralt stedsnavnregister er skrivemåtene av Stadlandet og Stadhalvøya vedtatt etter reglene i stedsnavnloven. Stad er også et navn på et nes i sjø i Selje kommune. Alle offentlige organer som skal fastsette skrivemåte av stedsnavn skal følge loven, og derfor tilrår vi skrivemåten Stad kommune dersom dette navnet brukes, sa Nordland.

- Det er Statt som er den gamle skrivemåten og vi ønsker en skrivemåte som er så lik uttalemåten som mulig. Men navnet skal selvsagt godkjennes av Stortinget og om vi ikke får lov å skrive det med to t-er, så får vi bruke Stad. Det vil ikke gå prestisje i dette, sa Osdal til Fjordenes Tidende i januar.