For femte år på rad velger elevene ved Måløy vidaregåande skule å gå en noe utradisjonell vei når det kommer til Operasjon Dagsverk (OD).

Innsamlingsaksjonen finner sted førstkommende fredag og har som mål å samle inn midler til BuildAid. Den internasjonale hjelpeorganisasjonen er drevet av Ole Stenbakk, som bor i Bremanger kommune.

Stenbakk forteller at han setter utrolig stor pris på støtten han får fra elevene og skolen.

– Det er veldig inspirerende, forteller han.

Noe av grunnen til at den videregående skolen velger å samle inn penger til BuildAid år etter år, er at elevene liker å vite hvor og hvilke konkrete prosjekter pengene går til.

Ole Stenbakk, som sammen med samboeren sin står bak den internasjonale hjelpeorganisasjonen, jobber for tiden med flere prosjekter i Vietnam og på Filippinene. Forrige uke besøkte Stenbakk Måløy vidaregåande skule for å vise elevene hva midlene fra OD-dagen skal gå til dette året.Elevene fikk også se hva midlene fra fjorårets innsamlingsaksjon har blitt brukt til.

Stenbakk viste blant annet bilder fra et hjem for ungdommer på Filippinene. Huset er som et hjem for ungdommer som er for gamle for barnehjem. Ved å bo på ungdomshjemmet får de hjelp til å ta videre utdanning.

Neste prosjekt for BuildAid er å oppgradere lærerboligene til en av naboskolene.

– Så dere kan bare glede dere til neste år, sa Stenbakk til elevene under presentasjonen.