Vågsøy-selskapet EasyForm har befestet sitt samarbeid med Kongsberg Gruppen – avd. Defence & Aerospace.

Det ble kjent på en pressekonferanse ved EasyForm sine lokaler i Blålid mandag formiddag.

- Dette er en viktig milepæl for EasyForm. Kongsberg Gruppen er et norsk konsern med kontorer i over 25 land. De leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen offshore, olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart i et globalt marked og har vært en viktig bidragsyter i internasjonaliseringen av norsk teknologi. EasyForm blir nå en del av dette miljøet og utvikler arbeidsplasser i en tid hvor norsk industri står overfor betydelige utfordringer som følge av nedgangen i investeringene innen blant annet olje og gass, sier styreleder Gunnar Carlson i EasyForm.

Kongsberg Gruppen var blant dem som fikk omvisning på anlegget i Blålid som også omfatter Stadt Towing Tank AS sitt hydrodynamiske testanlegg.

Kongsberg Gruppen viser til at EasyForm i sin relativt korte «levetid» har opparbeidet seg erfaringer med leveranser av avanserte komposittprodukter innen vindmølleindustrien, marin teknologi og spesialprodukter.

- EasyForm har vist evne og vilje til å satse på ny teknologi og nye produksjonsmetoder, samt evne til å gjennomføre krevende prosjekt på en profesjonell måte. Dette viser hvordan en virksomhet som har omfattende erfaring fra avanserte leveranser til krevende kunder kan overføre dette til andre industrier, for eksempel forsvar, hvor det at de hadde erfaringen fra R&D (Research and Development) var en betydelig fordel for å bli kvalifisert for forsvarsleveranser hos Kongsberg Gruppen, - som har svært strenge krav, sier Corporate Communication Manager i Kongsberg Gruppen ASA, Johannes Namstad Dobson.

Han forklarer at de anser EasyForm for å ha en viktig produksjonskompetanse innen kompositt og avansert materialer som er viktige for å produsere komponenter til blant annet luftvern systemet NASAMS.

- Dette oppdraget kan være starten på et langsiktig og viktig samarbeid, både for EasyForm og for Kongsberg Gruppen. For EasyForm vil det kunne sikre arbeidsplasser og kompetanse for fabrikken på Måløy sammen med sine samarbeidspartnere – og derigjennom sikre arbeidsplasser i en tid hvor norsk industri står overfor betydelige utfordringer som følge av nedgangen i investeringene innen blant annet olje og gass. Det er en glede for Kongsberg Gruppen å ønske EasyForm «velkommen om bord», og vi ser for oss et langvarig og dynamisk samarbeid til alles fordel, sier Namstad Dobson, som legger til at det også er en ekstra glede for Kongsberg Gruppen å kunne offentliggjøre vår første samarbeidspartner med en bedrift fra Sogn og Fjordane.

Liv Signe Navarsete (Sp) fra Forsvarskomiteen på Stortinget, Gunnar Hæreide (Fylkesmannen i Sogn og Fjordane), Rune Fromreite (Innovasjon Norge Sogn og Fjordane) var blant dem som hadde ordet i pressekonferansen mandag formiddag. Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) var også til stede.

Vi er på plass ved EasyForm i Blålid i Vågsøy og kommer tilbake med mer.