Det Selje-baserte teknologiselskapet Paneda har vunnet sin fjerde storkontrakt med Statens vegvesen de siste tre årene da de nylig vant anbudskonkurransen på levering av DAB-kringkasting i 11 tunneler i Nordland.

Den økte aktiviteten som følger med kontrakten betyr mye for Paneda, som ifølge administrende direktør Geir Gjørsvik dobler omsetning for tredje gang på fire år.

- Dette er enda en god nyhet for oss, og et resultat av målrettet satsing. Fra forskning og utvikling, til industrialisering og markedsorientering. Nylig har vi ansatt flere unge og dyktige montører som vil styrke vår kapasitet og bidra til en effektiv og sikker produksjon. I tillegg besitter vi den mest kompetente DAB-ekspertisen i Europa og er dermed godt rustet for oppgaven, sier administrerende direktør Geir Gjørsvik i en pressemelding.

Paneda har også inngått mange kontrakter med elektroentreprenører på nye og oppgraderte tunneler.

11 tunneler i Nordland

FM-nettet skal etter planen slukkes i 2017. For å styrke sikkerheten skal kringkastingsanleggene i tunnelene oppgraderes med DAB-teknologi. Det er disse kontraktene Statens vegvesen legger ut på anbud.

Den nye kontrakten omfatter 11 tunneler, og med den nye kontrakten dekker Paneda 110 tunneler i Norge med sitt egenutviklede kringkastingssystem.

Sikkerhet i høysetet

- Som en ekstra trygghet for trafikantene har Paneda også utviklet et overvåkingssystem som sikrer at kringkastingssystemet er operativt til enhver tid. Systemet overvåker DAB-kringkastingssystemene i tunnelene døgnet rundt, 365 dager i året, heter det i pressemeldingen.

Internasjonale ambisjoner

Den nye storkontrakten gir også selskapet en viktig referanse for videre satsing i utlandet, mener direktøren.

For i tillegg til tunneler satser Paneda på flere egenutviklede DAB-systemer med internasjonalt potensial. Blant annet har selskapet utviklet et helt unikt DAB-headend system for kringkastere.

- Dette systemet er nylig lansert på markedet med stor interesse fra lokalradioer og større kringkastere i Norge og internasjonalt, sier Gjørsvik.

- Det er gledelig at vår teknologi er i fremste rekke og at markedet er villig til å betale for denne. Det viser også at man hele tiden må utvikle seg og være på hugget med ny teknologi for at man skal kunne klare seg i en svært hard konkurranse, supplerer teknisk direktør Oddvar Flølo.