Vågsøy brannvesen har ikke en egen lift, og da det fredag tok til å brenne i en toppetasje i Måløy sentrum måtte de derfor låne lifter fra to ulike private firmaer.

– I Sogn og Fjordane er det kun brannvesenet i Førde som har en egen lift, og jeg tror ikke at vi kommer til å få det. Men på fredag kunne jeg selvfølgelig godt tenkt meg at vi hadde en egen lift, sier brannsjef Kim Hjelle.

En ny lift koster ifølge brannsjefen rundt åtte millioner kroner. Den høye prisen gjør det vanskelig for brannkorps å investere i det. Vågsøy brannvesen har derfor avtale med flere lokale firmaer om å låne lifter dersom det skulle være behov for det. Under fredagens brann var det lifter fra Sætren Installasjon AS og UNU AS som ble brukt.

Nødetatene rykket ut til brannen i Måløy sentrum i 05.30-tiden fredag morgen.

– Det var til veldig stor hjelp da vi fikk de to liftene på plass, understreker Hjelle.Brannsjefen påpeker at de etter fredagens brann skal ta en ny gjennomgang av hvilke firmaer de kan låne lifter av i fremtiden, dersom det skulle være behov for det.

– Vi har avtaler med ulike bedrifter, men vi må ha de rette telefonnumrene og vite at vi treffer på første forsøk, sier brannsjefen.

– Den liften vi først ringte for å få tak i fredag, var dessverre ikke ledig. Det hadde spart oss litt tid om vi traff på første forsøk, sier Hjelle.

Vanskelig slukningsarbeid

Fredagens brann var svært utfordrende å slukke.

– Det var en vanskelig jobb, og vi måtte få tak i høydeberedskap slik at vi nådde flammene, sier Hjelle og viser til at brannen skjedde i toppetasjen av bygget.

– Det er vanskelig å spyle fire etasjer opp, legger han til.Brannvesenet stilte med rundt 20 mann for å få kontroll på flammene.

Starter etterforskning

Åstedsundersøkelsene etter brannen forrige fredag er nå i gang. Politiet har ingen foreløpige teorier til hva som kan ha forårsaket brannen.

Flammene i toppetasjen av bygget i Måløy sentrum var vanskelige å nå. Først flere timer etter varsling fikk brannvesenet kontroll.

Leiligheten er totalskadd og ifølge lensmann NIls Bakke vil politiet nå vente på rapporter fra åstedsgranskere før de kan uttale seg mer om hva som forårsaket brannen.

Én person omkom i brannen, og politiet venter også på obduksjonsrapporten før de kan identifisere vedkommende.

Men Vågsøy-lensmann Nils Bakke har tidligere uttalt at politiet antar at den omkomne er mannen i 60-årene som ble savnet etter brannen.

Les mer om brannen her: