Mye tyder på at Selje lensmannskontor blir lagt ned som følge av den nye politireformen, mener lensmann Kjetil Drange.

Selv skulle lensmannen gjerne sett at kontoret ikke ble nedlagt. Lørdag ble det landsdekkende arrangementet «Politiets dag» også arrangert i Selje, og Drange forteller at fremtiden til lensmannskontoret ble i fokus for mange av de frammøtte.

– Tilstedeværelse gjør politiet tilgjengelig for befolkningen. Tilstedeværelse kombinert med god lokalkunnskap har god effekt og gir betydelig større oppdagelsesrisiko. Ved nedleggelse av lensmannskontor mister en mye av lokalkunnskapen, sier Selje-lensmannen.

Kjetil Drange (midten), Sp-politiker Gunn Sande (t.h.) og Vigdis Bakkebø i Bondelaget gikk sammen om å arrangere "Politiets dag" i Selje.

En arbeidsgruppe for politiet, som Eid-lensmann Tormod Hvattum blant annet er en del av, skal 1. oktober legge fram sin innstilling.

Hvattum vil ikke kommentere om det er noen lensmannskontor som er mer utsatte enn andre for nedleggelse.

– Vi er inne i en prosess som er under behandling, og forslaget skal legges fram i oktober, sier Hvattum.

Drange mener det vil være et tap for Selje kommune dersom lensmannskontoret legges ned.

– Jeg føler ekstra på det, både fordi jeg er lensmann i Selje og fordi jeg har en tilknytnig til kommunen. Jeg mener også at dette er en del av en sentraliseringsprosess. Jeg håper selvsagt reformen gir et bedre politi også i Selje, legger han til.

– Om lensmannskontoret består eller ikke, er likevel det aller viktigste hvilket polititilbud som er igjen til befolkningen i Selje. Det krever tilstedeværelse for å oppnå god lokalkunnskap, avslutter han.