Arbeidet med nye Vågsøy ungdomsskole er i rute, og i løpet av tre dager denne uken legges taket på bygget.

VIDEO: Bli med på en rundtur på anleggsplassen

– Vi begynner onsdag med å legge tak på bygget og bruker tre dager på det. Bygget skal dermed være tett til helga, forklarer Knut Leinebø i Skanska, som er øverste leder på anleggsplassen i prosjektleder Kåre Reknes fravær.

Siden sommerferien har det nye skolebygget på Gotteberg i Måløy virkelig begynt å ta form. I månedsskiftet august-september kom de første veggelementene på plass, og da vi besøkte anleggsplassen fredag var man i ferd med å montere dragere i toppetasjen.

– Det er Lett-tak (Vestfold-selskap) som legger taket, og når det er på plass så starter vi innvendig. Da vil det gå slag i slag med blant annet tømrere og rørleggere, forklarer Leinebø.

Ferdig til sommeren

Nye Vågsøy ungdomsskole skal overleveres til kommunen 22. desember neste år, men allerede til fellesferien skal skolen stå ferdig.

– I perioden fra fellesferien neste år og ut året blir det «prøvekjøring», forklarer Leinebø.

Vind skapte forsinkelser

15–20 personer jobber for tiden på anleggsområdet. Den siste tiden har været vært fantastisk, men anleggsarbeiderne har også lagt bak seg en periode med mer utfordrende værforhold.

Fra toppetasjen i ungdomsskolen speider han ut gjennom de nymonterte vinduene i det som blir et av de nye klasserommene.– Dette blir veldig bra. Elevene får virkelig en god utsikt!, slår han fast.

** Det er fremdeles uklart hva som vil erstatte idrettsbygget som ble revet. De første tilbudene til et nytt bygg mente politikerne var for dyre og prosjektet skal lyses ut på anbud på nytt.