– Jeg vil ikke forskuttere hva jeg skal stemme, men det er ingenting som har forandret seg, verken i intensjonsavtalen eller i diskusjonene som har vært. Så ut ifra dette står jeg på samme standpunktet jeg har hatt, sier Ødegård.

Under kommunestyremøtet i desember var politikeren den eneste i sitt parti som stemte imot at Selje skulle gå inn i formelle forhandlinger med Eid.

– Det synes ikke jeg holder i en så viktig sak. Man må forklare hva som blir bedre med Eid, enn med Vågsøy. Jeg har spurt ordføreren flere ganger, men han klarer ikke svare på det. Det er bare det at man blir bedre mottatt, sier Ødegård og legger til:

– Og er man ikke i stand til å stille kritiske spørsmål, så vil man ikke komme fram til et godt resultat.

Han ser imidlertid ikke på Selje-Eid som et umulig alternativ, men savner en ordentlig utgreiing om Selje-Vågsøy.

– Og så sier ordføreren at han ønsker Vågsøy velkommen til å være med Selje-Eid, men med den intensjonsavtalen slik som det foreligger, går det ikke an å si det. Den intensjonsavtalen er ingen invitasjon.

Tidligere har Osdal blant annet dratt fram det gode samarbeidsklimaet med Eid som en årsak til at de vil gå videre i forhandlingene.

– Det er en genuin vilje fra Eid om å komme oss i møte. De har en holdning som er såpass positiv at vi ønsker å gå videre, sa Osdal i desember, da kommunestyret i Selje gikk inn for å starte formelle forhandlinger med Eid.