– Det skal ikke være mørke vinduer i bygg i Måløy. Det skal være aktivitet i byggene og vi er veldig opptatt av å få liv i sentrum og lys i alle vinduer, sier Svein Skibenes.

Da han som en del av en lokal investorgruppe (se faktaboks) kjøpte et forretningsbygg på 2.000 kvadratmeter midt i Måløy sentrum i april 2015 hadde det stått tomt i seks år.

– Vi satte i gang med en omfattende renovering som egentlig ble mye større enn det vi hadde trodd på forhånd. Bygget var i veldig dårlig forfatning så vi rev i prinsippet alt bortsett fra «skallet». Deretter har vi bygd det opp etasje for etasje.

Nå er alle de fire etasjene totalrenovert og fylt med aktivitet.

– Vågsøy kommune leier første etasje til biblioteket. I andre etasje er Nordfjord Vekst, BDO og en felles kantine. I tredje etasje sitter Fjord Shipping, mens Fjord Services sitter i fjerde etasje, forklarer Svein Skibenes.

– Kontorfasilitetene er både trivelige og effektive. Det er bygget opp med møterom i midten og kontorer rundt. Det gjør at man treffer hverandre veldig lett, forklarer Eltvik.

I etasjen under har Randi Paulsen Humborstad og kollegaene i Nordfjord Vekst flytta inn.

– Vi ønsket å være i sentrum nær næringslivet i Måløy og merker allerede at her er terskelen lav for at folk stikker innom. I tillegg er det viktig for oss å være en del av et miljø og her er det flere andre næringslivsaktører, sier Nordfjord Vekst-sjefen. Hun ser fram til at man i løpet av mars kan ta i bruk den flotte felleskantinen i bygget – en kantine som også vil bli brukt til møter og andre arrangement.

– Et bibliotek i en by skal være midt i sentrum. Her har vi utsikt over alt som skjer og folk kan komme til både fra oppsiden og nedsiden av bygget, forklarer bibliotekar Tamara Sortland.

– Her har vært mange henvendelser, men nå er det fullt. Det er hyggelig. Her er behov for kontorer i Måløy og bygger man attraktivt nok, så får man leietakere. Det har vist seg. Vi har lagt lista høyt og lagt litt ekstra penger i å gjøre lokalene attraktive. Det tror jeg var en riktig strategi, sier Svein Skibenes.

Han forklarer at kjøpet av bygget og renoveringen har kostet i overkant av 20 millioner kroner. Mye av pengene har blitt værende i området.

– I byggeprosessen har vi nesten kun brukt lokale leverandører. Her er fantastisk mange flinke folk i alle fag lokalt og de er også konkurransedyktige på pris. Det har vært en positiv opplevelse, slår Skibenes fast.