– Hvis vi skal ut noe sted, blir det enten i Måløy eller Stryn, ellers så blir det å ha egen fest hjemme, sier russepresident Ådne Reidar Nes Kleppe på Eid vidaregåande skule.

Nes Kleppe synes det er kjedelig at de må gå gjennom russetiden uten å komme inn på utestedene.

– Tidligere har vi hatt tre utesteder vi kan gå på, men nå har vi ingen muligheter til å gå ut på lørdager. Gamlebanken har 18-årsgrense på fredager, men når det er mye folk eller en spesiell anledning, blir det 20-årsgrense der også.

Utestedet Opp Trappa har lenge vært populært blant 18-åringene på Nordfjordeid, men nylig bestemte dette utestedet seg også for å heve aldersgrensen til 20 år.

– Opp Trappa var et sted vi kunne gå ut, men nå har de funnet ut at de skal ha 20 års grense der også. Det gjør det litt vanskelig for oss, sier russepresidenten og legger til at både Expeditionen og Gamlebanken har 20-årsgrense på lørdager.

– Det eneste vi har igjen er Gamlebanken på fredager, men vi kommer ikke inn der på lørdager. Og på fredager kan det plutselig bli 20-årsgrense.

Har diskutert saken

Etter at Opp Trappa publiserte et Facebook-innlegg i forrige uke der de offentliggjorde den nye aldersgrensen, har russestyret diskutert saken.

– Vi synes det er veldig dumt og har tatt det opp i russestyret. Det er ingen plass for oss å gå ut på lørdager, den dagen flest folk går ut, sier Nes Kleppe.

Utestedet Opp Trappa har blitt mye brukt av russen. Russepresidenten viser blant annet til at de hadde tenkt å være på utestedet natt til 1. mai.

– Det er stort sett det utestedet vi har brukt. Når vi har hatt skolemusikaler, revyer og andre ting så er det dit vi har dratt for å kose oss etterpå. Vi dro dit og etter at vi hadde hatt russedåpen vår. Det var veldig kjekt, sier han og legger til:

– Men nå har vi ingen plasser å dra ut. Jeg vet ikke hvorfor de har bestemt seg for å endre aldersgrensen, men kanskje de ønsker å appellere til en annet publikum.

Opp Trappa ønsker ikke å kommentere saken.