– Lokallaget har gått fra å være et parti som alle kunne stole på til et parti der en aldri vet om inngåtte avtaler eller interne vedtak som er fattet gjelder neste dag/uke, skriver Stig Oldeide i sitt utmeldingsbrev.

– Det er blitt et parti med mangel på seriøsitet. Videre har det skjedd en forandring som går fra å inkludere flest mulig av partiet sine medlemmer, til at enkeltpersoner skal ha størst mulig makt. Etter mitt begrep er dette ikke sosialdemokratisk politikk. Videre er det blitt selektering av informasjonsflyt til medlemmene. Dette er ting som har skjedd etter siste kommunevalg, skriver Oldeide.

Flere i tenkeboksen

Fjordenes Tidende har tidligere omtalt partiveteran Kjell Heggen sin utmelding. Heggen begrunner utmeldingen sin med at han ikke ville identifiseres med måten Arbeiderpartiet lokalt håndterer saker på.

– For å kunne være et stolt medlem må jeg være en del av et parti man kan ha tillit til, et parti som ikke driver med avtalebrudd, et parti som ikke vingler fra dag til dag, et parti hvor enkeltpersoner ikke skal sitte på makten og gjøre det som passer dem best, mens resten av medlemmene sitter der som noen spørsmålstegn. Slik er det jeg føler det, og da føles det ikke rett å være medlem lenger, skriver hun i utmeldingsbrevet.

Etter det Fjordenes Tidende kjenner til er også flere medlemmer i tenkeboksen når det kommer til deres medlemskap i Vågsøy Arbeiderparti.

Uforstående til kritikk

Leder Tove Lill Refvik Volle i Vågsøy Ap mener det er synd at medlemmene melder seg ut.

– For Vågsøy Arbeiderparti er det veldig kjedelig at folk melder seg ut. For min egen del, om jeg var uenig i noe eller syntes at noe ikke var rett, ville jeg stått i kampen for å få rettet det opp istedenfor å forlate situasjonen. Det er mitt personlige standpunkt. Samtidig vil jeg si at dette er ingen krise for Vågsøy Arbeiderparti. Det er ikke lenge siden vi hadde innmeldinger i partiet, sier hun.

Refvik Volle kjenner seg ikke igjen i det medlemmene skriver i sine utmeldingsbrev.

Etter tre utmeldinger har Arbeiderpartiet i Vågsøy 51 medlemmer. I 2016 hadde de også sju AUF-ere i kommunen.

– Uavhengig av utmeldingene har vi et styremøte mandag kveld. Der vil jeg som leder ta opp om vi skal arrangere et medlemsmøte der vi kan samles for å snakke om situasjonen.

– Frykter dere en medlemsflukt fra partiet?

– Man kan ikke gå rundt å bekymre seg for det. Folk må være i Arbeiderpartiet om de har tro på politikken. Vågsøy Arbeiderparti har veldig åpne prosesser. Så jeg kjenner ikke igjen det som blir skrevet om prosessene i utmeldingsbrevene. Jeg vil også si at vi i etterkant av saken om skolestruktur har fått mange støtteerklæringer som sier at vi er ansvarlige som tar grep.