– Politiet har gjort en del undersøkelser, der vi blant annet har gått gjennom mobilen til styrelederen på nytt, sier Nyborg, som i midten av april skal prøve å overbevise Gulating lagmannsrett om at styrelederen er Mr. X – personen som var med den dømte hotellsjefen til Selje for å sette fyr på hotellet i slutten av november 2016. Styrelederen ble i fjor høst frifunnet av Sogn og Fjordane tingrett for medvirkning til brannen.

I den kommende ankesaken kommer statsadvokaten til å gå nærmere inn på hvorvidt denne mobilaktiviteten kan tilsi at han ikke var med til Selje. IKT-etterforskningen vil derfor bli en sentral del av ankesaken.

Utenom de nye og mer grundige undersøkelsene av styrelederens mobil- og spillaktivitet, som er en sentral del av hans alibi, vil de samme bevisene som ble lagt fram i tingretten også bli brukt i ankesaken.

Det er imidlertid muligheter for at det vil komme nye vitner under saken, som det er satt av fem dager til i lagmannsretten. Statsadvokaten nevner en krimtekniker som et mulig nytt vitne fra aktoratets side.

I tingretten forsøkte statsadvokaten å få inn hotellsjefens kone som vitne. Hun rømte til Tyskland, og har nektet å avgi forklaring. Statsadvokaten har ikke gjort noe forsøk på å få tak i vedkommende.