Rundt 20 personer fra brannvesenet rykket ut til den massive skogbrannen, som startet ved Tennebø i Deknepollen. Den spredte seg raskt oppover fjellet, og det var en periode fare for at den skulle spre seg til en kraftlinje. Det ville ført til at store deler av Vågsøy kommune ville ha mistet strømmen.

Varabrannsjef John Inge Henden.

Det var også fare for at brannen skulle spre seg til boligfeltet på Tennebø og Måløy Stormarked. Vinden var heldigvis på brannvesenets side, og verken personer, bygg eller kraftlinjer kom til skade under brannen.

– Vi fikk best mulig resultat, slår varabrannsjef og innsatsleder John Inge Henden i Vågsøy brannvesen fast.

– Vi satte oss mål om å unngå spredning til hus, bebyggelse og kraftlinje. Det lyktes vi med. Mannskapet gjorde en fantastisk god jobb, supplerer han.

Henden roser ikke bare innsatsen til mannskapet, men også samhandlingen på tvers av nødetatene. Brann, politi, ambulanse og helikopter var involvert.

– Alarmsentralen i Florø var også en svært viktig støttespiller oppe i alt, forteller Henden.

– Vi ble godt ivaretatt underveis. Jeg fikk i tillegg lederstøtte underveis, legger innsatslederen til.

Han mener skogbrannen viser at beredskapen fungerer godt lokalt.

– Mannskapet gjorde en kjempejobb, vi ble varslet tidlig og var kjapt inne på området. Det ble håndtert på en god måte og vi fikk det resultatet vi ville ha.

Varabrannsjefen har ingen kommentar til hva brannårsaken kan være.

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Det er politiet som etterforsker saken, og de får uttale seg om den biten, avslutter Henden.