– Hvor blir det av heisen på Stadlandet eldretun?, spør pensjonistlaget, som hadde saken oppe under medlemsmøtet 18. april, der rundt 30 personer deltok.

Før jul vedtok Selje kommunestyre et investeringsbudsjett der blant annet en ny heis på Stadlandet eldretun ligger inne med midler. Pensjonistlaget mener det er på tide at heisen kommer, etter «ti år med mas».

Eldretunet har to etasjer. Uten heis betyr det at beboerne som bor i første etasje ikke får ta del i matsamlingene og det sosiale som skjer i andre etasje, med mindre de har krefter til å gå opp trappene.

– Uten heis blir beboerne isolert, og det fører til mer arbeid for personalet som må bære mat og utstyr opp og ned flere ganger daglig.

– Kommer i løpet av 2018

Stadlandet-politiker Gunn Sande (Sp) har kjempet for at heisen på Stadlandet eldretun skal prioriteres. Hun sitter både i formannskapet og kommunestyret i Selje, og har tatt saken opp ved flere anledninger.

– Planen er at heisen skal på plass i løpet av 2018. Det er ulike årsaker til at det tar tid, blant annet må arbeidet ut på anbud, sier Sande.