Selje kommune må gi klare finansieringssvar om privat barnehage på Stad eller revurdere vedtaket om nedlegging av den kommunale, mener et samlet foreldrekorps.

I et brev til politikere og administrasjon i Selje ber foreldrene til barna som gikk i nå nedlagte Ytre Stad barnehage om at kommunen kommer tilbake til dem med viktige detaljer knyttet til økonomisk støtte – om det i det hele tatt skal bli en privat barnehage på Stad.

– Formelt sett er det gitt tillatelse til legge om til privat drift. Men i arbeidet med søknad og planlegging av privat barnehage, har det vist seg umulig å få konkret informasjon fra kommunen om viktige detaljer knyttet til økonomisk støtte. Det er derfor fortsatt vanskelig å si om en omlegging av drifta vil være en god og mulig løsning, skriver foreldregruppa i brevet.

Ber dem revurdere

Etter at barnehagen på Ytre Stad ble lagt ned som et sparetiltak, har den midlertidige løsningen har vært at barna fortsetter i de gamle lokalene, organisert under Leikvang barnehage på Leikanger. Foreldrene mener dette kan være en framtidig løsning også.

– Hvis vi til tross for innvilget tillatelse til å starte privat barnehage, ikke får den nødvendige økonomiske støtten, oppfordrer vi sterkt til å gjøre dagens midlertidige løsning permanent, skriver de.

Les mer om utfordringene med den vanskelige seljeøkonomien i papiravisa onsdag 26. november.