Responsen har vært enorm etter at Lefdal Mine Datacenter annonserte oppstarten for to uker siden. Blant annet har nær 200 leverandører kontaktet selskapet.

Godt over 100 arbeidssøkere har også meldt sin interesse, og ifølge Andersson tikker det stadig flere inn. Flere potensielle kunder har også henvendt seg til det lokale selskapet.

– Vi har også fått en stor pressedekning i Norge og utlandet. Dette er jo ikke breaking news, men de synes det er spennende, sier markedssjef Mats Andersson.

Men pågangen fra leverandører har vært størst.

– Den har vært enorm. Det begynner å nærme seg 200.

Vil ha lokale

Inne i gruven er klargjøringsarbeidet godt i gang.

– Vi har entreprenør inne i gruva som klargjør nivå 3 for sikringsarbeid som kommer i fase 2, sier Andersson.

Han forklarer at det ligger en del løsmateriale som skal flyttes ut, samt at det skal bygges opp noen steinmurer og renskes før en begynner jobben med drenering innvendig. Utvendig har man begynt å rydde kollen utenfor inngangen. Skogen er fjernet og det skal sprenges vekk en del fjell slik at et større område kan utplaneres. Overskuddsmassene brukes til å bygge ut fyllinga i fjorden nedenfor der kjølesystemet skal installeres.

– Her må en også dekke til rørene, og dette arbeidet starter nå, sier Andersson.

Til store deler av dette arbeidet har de valgt lokal entreprenør Jimmy Nore.

– Vi vil i utgangspunktet gjøre mest mulig med lokale leverandører. Det er ingen grunn til å flytte investeringen ut av regionen om en ikke må.

Stor betongkontrakt

Lefdal Mine Datacenter forhandler for tiden også med flere leverandører om betong- arbeid og sikringsjobb i gruven. Her er kjøp av betong lokalt lagt inn i forespørselen.

– Det er snakk om mellom 7.000 til 10.000 kubikkmeter betong, sier Andersson, som tror lokale leverandører kan håndtere dimensjonene.

– Vi kan bruke lokale på det meste, så lenge det er økonomisk forsvarlig og god kvalitet.