Som samarbeidspartner bidrar fylkeskommunen med nærmere 1,3 millioner kroner til nye sjøbunnskart langs kysten.

– Fylkeskommunen ønsker å bidra til et bedre kunnskapsgrunnlag for en bedre planlegging av kystområdene våre, forteller Elisabeth Aune i Sogn og Fjordane fylkeskommune om grunnen til at de investerer i de nye sjøbunnskartene fra Norges geologiske undersøkelse (NGU).

Det å kunne utnytte «havrommet» er ifølge fylkeskommunen et nasjonalt satsingsområde. Bildet er tatt om bord forskningsfartøyet til NGU, og dataskjermen viser havbunnen utenfor Blålid i Vågsøy kommune.

Får tre millioner

Til utarbeidingen av de nye sjøbunnskartene får NGU til sammen 1,27 millioner kroner fra fylkeskommunen. Vågsøy og Selje bidrar med 175.000 kroner hver, mens Bremanger har gått inn med 330.000 kroner. Flora kommune betaler 350.000 kroner til prosjektet. De resterende midler kommer fra oppdrettsselskaper (700.000 kroner).

Nasjonalt satsingsområde

De nye sjøbunnskartene fra NGU kan være med på å utvikle de eksisterende næringene langs kysten i Sogn og Fjordane, samtidig som de kan være med på å åpne for nye næringer, ifølge Elisabeth Aune i fylkeskommunen.

Et tilsvarende sjøbunnskart ble laget for de sørligste kystkommunene på Sunnmøre.