Helge Hjelle i Stiftelsen Måløyraidsenteret kan nesten ikke tro at Fylkestinget igjen har vendt tommelen ned for Måløyraidsenteret.

Høyre, Frp, Venstre, KrF, Miljøpartiet De Grønne og Gunn Sande (Sp) stemte onsdag for å gi Stiftelsen Måløyraidsenteret de siste 800.000 kronene de trenger for å åpne senteret. De var imidlertid ikke mange nok ettersom Ap, SV og åtte av ni Sp-representanter stemte mot.

Stortingspolitiker Bjørn Lødemel (H) kaller vedtaket en politisk skandale.

– Det rødgrønne flertallet har holdt ildsjelene i senteret for narr i et helt år, sier Lødemel, og får støtte av Helge Hjelle.

– Men jeg vil faktisk si at vi er holdt for narr i fem år, sier han og viser til et brev fra fylkesdirektør Ingebjørg Eriksrud datert februar 2011 der hun forteller at det ikke ble bevilget midler i 2010, men at Fylkestinget er positive til planene og vil støtte opp om dette videre.

– Vi har trodd på det hele vegen. Men nå, når de samme folkene fortsetter å si nei, begynner jeg å lure på om de er imot hele senteret, sier Hjelle.

Finansieringsmessig er mye på plass: 6 millioner kroner til investering, 600.000 kroner til drift fra Kulturdepartementet og 100.000 kroner til drift fra forsvarsdepartementet.

Karen Marie Hjelmeseter (Sp) sier til NRK at de stemte ned prosjektet fordi de mener at man ikke kan pålegge Musea i Sogn og Fjordane en ny enhet før de selv mener de har nok driftsmidler framover, og viser til at museene har kuttet 1,1 millioner kroner i driftsmidler.

– Det er utrolig passivt av Hjelmeseter når fylkeskommunen får et så godt som fullfinansiert prosjekt opp i hendene, sier Lødemel.

Hjelle er frustrert fordi han føler de har fulgt opp hele vegen og kommet med ønskede avklaringer og utredninger.

– Men så snur de, når bare den siste biten står igjen. Nå retter Hjelle og de andre ildsjelene bak Måløraidsenteret blikket mot Musea i Sogn og Fjordane. Fylkesdirektør Eriksrud skriver nemlig i et brev av november i år at fylkeskommunen vil kunne behandle en eventuell søknad om investeringstilskudd for å få på plass de siste 800.000 om Musea i Sogn og Fjordane vurderer det slik at de kan ta på seg oppgave med drift av en enhet til.

– Det er det siste halmstrået. Vi må sette vår lit til at Musea i Sogn og Fjordane søker om pengene, sier Hjelle, som ikke lar dette stoppe prosjektet.

– Vi har hatt så mange nedturer at vi nok skal overleve denne også, avslutter han.