Det kommer fram i et brev fra Fylkesmannen. Brevet ble sendt ut etter at Fjordenes Tidende påklaget avgjørelsen om å lukke deler av formannskapsmøtet onsdag 25. oktober, der fremtiden til Selje Hotel ble diskutert.

Fylkesmannen har nå avsluttet lovlighetskontrollen.

– Etter en foreløpig undersøkelse er det ingen indikasjoner på at lukkingen av formannskapsmøtet ikke har hjemmel i kommuneloven, skriver Fylkesmannen i et brev til Selje kommune og Fjordenes Tidende.

Under formannskapsmøtet begrunnet Selje-rådmann Ørnulf Lillestøl møtestengingen blant annet med at saken dreide seg om kommunens interne avgjørelser og prosesser i forbindelse med hotellet. Etter spørsmål fra Fjordenes Tidende, gikk Selje-politikerne til votering på om møtet skulle lukkes. De hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å stemme over spørsmålet. Det ble heller ingen diskusjoner fra politikerne, som gjorde et enstemmig vedtak om å lukke møtet. Senere kom det også fram at feil paragraf ble brukt til å lukke møtedørene for offentligheten. Rådmannen stengte møtet på grunnlag av forretningshemmeligheter, og mente han kunne bruke paragraf 13.2 i offentlighetsloven. Etter å ha blitt konfrontert med dette etter møtet, rettet rådmannen det til paragraf 31.2 i kommuneloven.

Til fylkeskommunen forklarer Selje kommune at saken gjelder bedriftshemmeligheter, og at de involverte aktørene er i en konkurransesituasjon. De ville vært skadelidende dersom saken hadde blitt gjort offentlig kjent, mener kommunen.

Disse aktørene er for tiden i diskusjoner med bobestyrer, tomteeier, kreditorer og kommunen.  Møtet ble som nevnt lukket med hjemmel i kommuneloven § 31 nr. 2.