Arbeiderpartiet bekrefter torsdag kveld at de ikke kommer til å gå inn for en nedleggelse av Holvik skule.

Garantien ble gitt av kommunestyretvaraene Helen Hjertaas (Ap) og Terese Gjerde (Ap) på et folkemøte i Holvik.

Partiet var i sist formannskapsmøte med på et flertall som gikk inn for å utrede flytting av Holvik-elevene til Skram skole. Dette etter at deres samarbeidspartier ikke støttet Terese Gjerde (Ap) sitt forslag i oppvekst- og kulturutvalget om en full utbygging i Holvik barnehage.

I etterkant har samarbeidspartiene Senterpartiet, Fremskrittspartiet, tverpolitisk liste og Rødt sagt seg villige til å bruke 9,7 millioner kroner på to barnehageavdelinger i Holvik, slik Gjerde foreslo.

Denne uken konkluderte imidlertid rådmann Knut Ove Leite at det vil være mulig å flytte alle Holvik-elvene til Skram allerede fra høsten av.

Hjertaas og Gjerde kan derimot torsdag kveld bekrefte at partiet vil fremme forslaget om en full utbygging i Holvik barnehage på nytt i oppvekst- og kulturutvalget tirsdag. Dette ble klart etter et gruppemøte i Vågsøy Arbeiderparti onsdag kveld.

Forslaget vil etter all sannsynlighet få flertall i oppvekst- og kulturutvalget og blir dermed innstillingen til kommunestyremøtet førstkommende torsdag. Der har samarbeidspartiene også naturligvis flertall og om ingen av kommunestyrerepresentantene bryter ut av sine grupper, så blir Holvik barnehage oppgradert for 9,7 millioner kroner til to avdelinger, mens utredningene av en skolenedleggelse i Holvik legges i en skuff.

- Når alle de andre gruppene nå har funnet ut at Terese sitt forslag likevel var godt, så er vi kjempeglade for det og håper at gruppene har bundet medlemmene sine slik at vi vet at vi får flertall for dette forslaget. For oss er det viktig å få flertall for to avdelinger i barnehagen. Vi skal ha et nytt møte på søndag og vårt utgangspunkt er at vi må vite at vi har alle representantene i samarbeidskoalisjonen med oss og at der ikke er enkelte avvikere i gruppene, sa Helen Hjertaas under folkemøtet torsdag kveld.

- Jeg tolker dette som at vi faktisk er enige. Bare vi står ved det vi har sagt, så vil Arbeiderpartiet gjøre det samme og da har vi flertall igjen. Jeg må ta deg i handa, Helen. Dette betyr også at vi får en skikkelig bra utbygging i barnehagen. Helt fantastisk!, svarte Geir Oldeide (Rødt) på meldingen fra Hjertaas på folkemøtet.

Selv om innbyggerne i Holvik nå ser ut til å kunne glede seg over at Holvik skule iallefall på kort sikt ikke lenger er nedleggingstruet, så uttrykte flere av de fremmøtte på folkemøtet i kveld at de var begynt å bli lei av de mange kampene for å bevare skolen i bygda.

- Superflott at vi klarer å løse dette, men nå må også dere som er politikere tenke litt på at det kanskje kan være andre muligheter å få inn penger på enn å true med å legge ned Holvik skule hver gang dere har lite penger, sa en av deltakerne i avslutningsfasen av folkemøtet.