Om forslaget om felles legevaktordning i Eid etter 16.00 går gjennom, tror Svein Hansen tilbakeflyttingen til kommunen vil stagnere.

– Jeg forstår i grunnen ikke hvordan de tenker, sier Svein Hansen, om forslaget om å samle legevaktene for Vågsøy, Selje, Eid, Stryn og Hornindal til en felles legevakt i Eid på hverdager mellom 16.00 og 08.00, samt i helgene.

Mindre tilflytting

Hansen, som er leder for sjukehusaksjonen i Nordfjord, tror at forslaget om å samle legene i Eid etter klokken fire på hverdager ikke bare vil skape frustrasjon for innbyggere, men også gjøre det mindre attraktivt for yngre å flytte hjem.

– Det er ikke så rart at folk tenker to-tre ganger på saken før de vurderer å etablere seg i distriktene, konkluderer han. Som leder i sjukehusaksjonen har Hansen hørt mye om helsetilbudet i distriktet og han opplever at de yngre er i høyeste grad opptatt av sykehus og legetilbud.

– Jeg vet at noen sier dette ikke er noe som opptar ungdommen, men det er jo det i aller høyeste grad.

Tror på kamp i saken

Hansen er redd pasienter fra Stadlandet kan ende opp med å kjøre til legevakten i Eid på en helgedag, for så å få vite at vedkommende ikke får hjelp og heller må henvende seg til fastlegen.

– Og så får en høre at det er mange uker med ventetid der. Da blir jo folk frustrerte. Og slik er hverdagen for noen, sier han oppgitt og poengterer at dette ikke bare gjelder Selje kommune.

Hele saken står i papirutgaven fredag 5. desember.