– Vi har allerede utvidet sesongen på Maaløy Seafood ved å starte med innfrysing av laks og ørret. Når vi nå får lov til å etablere et nytt oppdrettsanlegg ved Husevågøy, så er det første vi gjør å bygge et større fryselager i Måløy som gir oss muligheten til å fryse inn mer laks og ørret enn vi har gjort til nå, sier administrerende direktør i Coast Seafood, Sverre Søraa.

– I dag har vi lagerkapasitet på cirka 5.000 tonn, mens det nye lageret vil ha en kapasitet på 7.500 tonn, forteller Søraa.

Utskipningshavn for laks?

Da vi besøkte Maaløy Seafood i strålende vintervær tirsdag var daglig leder Roger Skavøypoll og kollegaene i ferd med å tømme en container med laks som skulle innom fryselageret i Måløy før den sendes ut på verdensmarkedet. Skavøypoll forklarer at de i perioder med mye aktivitet har hatt fulle lagre med laks og pelagisk fisk. Med et nytt fryselager på plass ser ikke Sverre Søraa bort ifra at flere enn eierne kan dra nytte av nye fryselageret.

Daglig leder i Coast Seafood-eide Maaløy Seafood, Roger Skavøypoll (t.v.), og administrerede direktør i Coast Seafood, Sverre Søraa.

Søraa forklarer at Coast har et langsiktig mål om å oppgradere hele Maaløy Seafood-anlegget.

– For et par år siden investerte vi 22 millioner kroner i en ny produksjonslinje på den pelagiske fabrikken. Vi hadde en fantastisk sesong i fjor etter at vi fikk det nye utstyret til å virke. Det har gitt oss et grunnlag som gjør at vi nå ønsker å fortsette å investere på området.

Avgjørelse er påklaget

I tillegg til Blom Fiskeoppdrett ønsker de tre Austevoll-selskapene Troland Lakseoppdrett, Langøylaks og Austevoll Melaks å etablere et oppdrettsanlegg på lokaliteten ved Husevågøy.

– Vil dere avvente en endelig avgjørelse i saken om oppdrettsanlegget ved Husevågøy før dere starter byggingen av fryseriet?

– Ting henger sammen, og jeg hadde håpet at prosessene kunne foregå parallelt. Kan de det, så er målet er å ha fryseriet oppe i løpet av året. Vi har ikke tid til å lene oss bakpå, avslutter Sverre Søraa.

SISTE: Formannskapet i Vågsøy bekreftet torsdag ettermiddag sitt vedtak fra forrige møte. De avviser dermed klagen fra Troland Lakseoppdrett, Langøylaks og Austevoll Melaks og saken havner på Fylkesmannens bord.