Nye Vågsøy ungdomsskole kan bli åpnet uten en ny idrettshall etter at rådmann og politikere nå vil avlyse anbudskonkurransen. Tilbudene som er kommet inn er nemlig langt dyrere enn forventet.

– Prosjektet har en ramme på 20 millioner kroner og tilbudene som er kommet inn innebærer en kostnad på 25 millioner kroner om man tar med kostnadene med riving som allerede er vedtatt. Vi mener derfor at vi bør se på dette på nytt, sier leder Olav Horn (Sp) i oppvekst- og kulturutvalget.

Sammen med Ronny Mobakken (Frp) i en nyopprettet prosjektgruppe for skoler og barnehager i kommunen er han klar på at man ikke kan bruke fem millioner mer enn anslått på et nytt idrettsbygg på Gotteberg.

– Vi må finne et annen løsning som gjør at vi likevel kan få ut tippemidler eller vurdere et nytt romprogram slik at vi kommer oss innenfor kostnadsrammen, sier Horn, som understreker at de i utgangspunktet ønsker å bruke opprinnelig romprogram.

Nå har to anbydere gitt sitt tilbud: Opal Entreprenør AS vil bygge et nytt bygg for 22,7 millioner kroner, mens Skanska, som bygger skolen like ved, sitt tilbud var på 22,8 millioner kroner. Nordplan AS har innstilt anbyderen med det billigste tilbudet, men flere ønsker nå å avlyse hele konkurransen fordi tilbudene ligger over de 20 millioner kroner som er satt av til et nytt gymbygg (av dette 4 millioner kroner i spillemidler).

Rådmannen innstiller, gjennom saksansvarlig og eiendomssjef i kommunen Frode Weltzien, på at konkurransen avlyses.

– Oppdragsgiver forbeholder seg retten til å avlyse konkurransen dersom det foreligger saklig grunn, for eksempel ved bortfall av planlagt finansiering eller manglende godkjenning fra politisk hold, skriver Weltzien.

Overfor Fjordenes Tidende sier han at det ikke vil være noen «katastrofe» om anbudskonkurransen må legges ut på nytt.

– Ønsket vår var at idrettsbygget skulle stå klart til skolen åpnet og det kan det fortsatt gjøre. Det vil en eventuell ny konkurranse avgjøre, sier Weltzien.

Skolen skal stå klar i januar 2018 og Olav Horn mener man må være forberedt på at gymbygget ikke er klart til da.

– Blir dette utsatt kan det være vanskelig å holde fremtidsplanen parallelt med byggingen av den nye ungdomsskolen. Da må vi vurdere om vi deler av våren og høsten 2018 kan bruke Nordfjordhallen og/eller uteområdet ved VUS til kroppsøving.

Formannskapet gjør endelig vedtak i saka torsdag 9. juni.