I hard konkurranse med både nasjonale og internasjonale aktører var det Vågsøy-firmaet Sætren Installasjon som stakk av med en storkontrakt i Lefdal Mine Datacenter.

– Det er snakk om en millionkontrakt, og den er betydelig for oss, sier Einar Rune Sætren i elektrofirmaet Sætren Installasjon AS.

Kontrakten dreier seg om å automatisere og styre kjølesystemet i gruva. Sætren sier det er et spennende og utfordrende oppdrag. Han er også glad for at selskapene som står bak det underjordiske datasenteret ser verdien av å bruke kortreist kompetanse til å utføre arbeidet.

– Vi har funnet gode tekniske løsninger for de utfordringene som personene bak datasenteret har beskrevet, noe som trolig har bidratt til at vi vant.

Godt kompetansemiljø

Sætren Installasjon AS har de siste årene ekspandert kraftig innenfor automasjon. De har flere erfarne montører på området, i tillegg til fire automasjonsingeniører.

– Vi har kort responstid og god backup internt med bemanning.

Stor etterspørsel

Noe av årsaken til det voksende kompetansemiljøet innenfor automasjon hos Sætren Installasjon er at etterspørselen har vokst kraftig de siste årene.

Han viser også til at flere av de nye leilighetene som nå bygges på Bryggen Panorama er utstyrt med velferdsteknologi som Sætren Installasjon har vært med på å legge til rette for.

Skal stå klart etter sommeren

Sætren Installasjon er allerede i gang med prosjektet i Lefdal Mine Datacenter, som for tiden er under utbygging på Lefdal, nær kommunegrensa mellom Eid og Vågsøy.

– Vi er med i oppbyggingsfasen, og den første delen av prosjektet skal stå ferdig etter sommeren, forteller Einar Rune Sætren.

Selskapet har med andre ord en spennende sommer i vente, og Sætren forteller at han er mektig imponert over kreativiteten til Local Host-miljøet og de lokale investorene som står bak Lefdal Mine Datacenter.

– Datasenteret blir veldig viktig for vår region og vi er svært glade for at vi får bli med på laget som skal utvikle dette prosjektet, understreker Sætren.

Som tidligere nevnt er det kompetansen rundt automasjon som har bidratt til at firmaet fikk kjempekontrakten med Lefdal Mine Datacenter.