Stadpipe gleder seg stort til å ta del i realiseringen av Lefdal Mine Datacenter.

– Vi ser fram til å jobbe sammen med gjengen bak Lefdal Mine Datacenter. Det er et spennende prosjekt og nå blir det også et stort prosjekt for oss, sier daglig leder Nils-Per Sjåstad i Stadpipe.

Denne uken ble det nemlig klart at Stadlandet-selskapet skal levere et komplett kjølerørsystem til datasenteret. Anlegget skal sørge for kjøling av serverinstallasjonene i gruven ved hjelp av det kalde vannet i Nordfjorden.

– Kjøleløsningen er en del av det som gjør Lefdal Mine Datacenter til et unikt prosjekt, sier administrerende direktør Jørn Skaane i datasenteret. Det er investor Gunnar Carlson fra Måløy som står bak kjøleløsningen.

– Han har utarbeidet designet og laget anbudsgrunnlaget som Stadpipe konkurrerte på, sier Skaane.

Nils-Per Sjåstad forklarer at fire til seks av Stadpipes ansatte vil jobbe med prosjektet i datasenteret. Kontrakten med Lefdal Mine Datacenter kommer i en periode hvor aktiviteten er i ferd med å ta seg opp igjen etter en roligere avslutning på 2015.

– Vi leverer en del til oljebransjen og opplever ganske tøffe tider der. Vi hadde permitteringer sent på høsten i fjor, men nå er alle tilbake i arbeid. Vi leverer en del til oppdrettsnæringen og jobber også med nye prosjekt til oljenæringen, forteller Sjåstad.

I 2014 omsatte Stadpipe for 32,4 millioner kroner og satte igjen med et resultat før skatt på drøyt 3 millioner kroner.

– Vi tjente penger i fjor også, men merket en brems på slutten av året. Omsetningen i 2015 var omtrent som i 2014, mens resultatet var litt svakere, forklarer Nils-Per Sjåstad.

Stadpipe sine rundt 25 ansatte er i hovedsak bosatt i Selje kommune.

– Vi rekrutterer gjerne folk som bor i kommunen eller ialelfall i distriktet, og så videreutdanner vi de selv til industrirørleggere. Vi bor ikke på verdens navle og mener vi får tilgang på mer stabil arbeidskraft ved å rekruttere folk som allerede bor her, sier Sjåstad, som forklarer at også selskapets lærlinger er fra kommunen.