Helge Hjelle, som sammen med Isak Søraa og Geir Tharaldsen arrangerer Elvisfestivalen i Måløy 14.–16. august, inviterer alle som liker å synge til å delta i den store Elvis-sangkonkurransen under festivalen.

– Jeg kan berolige alle med at jeg ikke skal delta i Elvis-sangkonkurransen, ler Helge Hjelle.

Sjøl vil ikke Hjelle skryte på seg noen sangstemme, men han vil gjerne ha med andre.

– Måløy er ett av fem steder der det blir arrangert en delfinale i NM i Elvis-sang. Dette er en landsdekkende konkurranse, sier han.

Alle kan deltaDette er en konkurranse etter karaokeprinsippet, der deltakerne får teksten på en skjerm og synger med musikk fra et PA-anlegg.

– Her blir det ingen begrensninger i hvem som kan delta, bortsett fra at en må være 16 år eller mer. Dette skal være en fest for alle, der en synger rock’n roll og Elvis med den stemmen en har, sier Isak Søraa.

Deltakerne i NM i Elvis Karaoke velger sjøl om de vil kopiere Elvis eller gjøre sin egen vri på låtene.

Etter reglene for konkurransen tar juryen kun hensyn til stemmene. Ifølge nettsida til «Elvis i Norge» dømmes det etter nærheten til Elvis sin måte å gjøre sangen på og en trenger ikke spesielle klesplagg, spesiell sveis eller andre effekter for å vinne konkurransen.

Delfinalen i Måløy er lørdag 16. august, med en innledende runde først. En jury plukker ut de seks beste, som går videre til en lokal finale seinere på lørdagen.

– Vi har allerede tre påmeldte, den ene fra Måløy og de to andre utenfra, sier Hjelle og Søraa.

– Om folk vil øve på Elvis-låter på forhånd, finnes det et opplegg for dette på nettsidene våre. Der kan en også melde seg på konkurransen, legger Hjelle til.

Finale på Elvis-cruise

Vinneren av konkurransen i Måløy går, sammen med vinnerne av de andre delfinalene, videre til finalen i NM i Elvis Karaoke. Den arrangeres under Elvis-cruiset om bord i ferja Color Fantasy i september. Vinneren av finalen der får heder og ære, og muligheten til å være artist på neste års Elvis-cruise.

Isak forteller at han i tillegg vil invitere de lokale tre på topp til sitt musikkstudio CNI (Crazy Norwegian Incorporated), der de får synge inn hver sin sang på CD.