Formannskapet i Vågsøy innstilte torsdag til at de er positive til en kommunesammenslåing. De viser til at flertallet i kommunen støtter en sammenslåing med Selje og Vanylven, men er fremdeles åpne for andre alternativ på kysten.

Innstillingen til kommunestyret som behandler saken 16. juni lyder slik:

1. Vågsøy kommunestyre er positiv til å slå seg saman med andre kommunar og viser til resultat i folkerøysting der eit fleirtal av avgitte røyster støtta ei kommune med Selje og Vanylven.

2. Vågsøy  kommune er oppteken av å sikre ei sterk kystkommune i eit område som slit med folketalsutvikling trass sterkt næringsliv med stort potensiale for utvikling.

3. Kommunestyret ser samstundes at det grunna avstand og kommunikasjonar, er vanskeleg å få til ei kommune der Vågsøy tek del basert på eit felles bu- og arbeidsområde. Ei framtidig kommune der Vågsøy tek del, må difor bygge på Måløy by som eit sterkt senter.

4. Kommunestyret ber formannskapet arbeide vidare med å styrke relasjonane på kysten for å legge til rette for ei utvikling basert på nasjonale føringar om framtidige vekstnæringar.

Da formannskapet i en av pausene av møtet registrerte på fjt.no at Selje i ettermiddag har slått fast at det er uaktuelt for dem å gå for en sammenslåing med kun Vågsøy, utløste det latter i formannskapssalen.

Vågsøy-rådmann Knut Ove Leite var også klar på hva han synes om vedtaket i nabokommunen:

- Du kan sitere meg på at de skal være glade for at noen vil ta ansvar for dem.

Vi kommer tilbake med mer.