Nylig valgte den belgiske statskringkasteren, tilsvarende NRK i Norge, selskapet sin DAB-teknologi.

– Denne kontrakten er en stor anerkjennelse for oss, og ikke minst en fantastisk referanse som vi kan bruke videre i det internasjonale markedet, forteller administrerende direktør Geir Gjørsvik i Paneda.

– Når slike store aktører velger oss, så er det lettere for andre å velge oss. Med slike gode referanser blir det enklere å komme inn i andre land.

Gjørsvik legger til at den internasjonale satsingen ikke vil kreve økt bemanning i Selje, men at salgskapasiteten må bli større.

DAB i vinden

– Det er DAB som er trenden i Europa nå, og land for land vil nok slukke FM-nettet, slik som Norge har gjort, sier Gjørsvik.

Gjennom en verdensomfattende organisasjon for DAB får selskapet ukentlige oppdateringer på hva som er status for DAB-utviklingen i ulike land.

I disse dager har Paneda stand på en messe i Malaysia. Målet er å jobbe seg inn mot det thailandske markedet og andre deler av Asia, som nå skal sette i gang med DAB.

– Dette er noe vi jobber for fullt med, forteller Gjørsvik.

Eventyrlig vekst

Fjordenes Tidende har tidligere omtalt den enorme veksten Selje-selskapet har opplevd de siste årene. Bare i fjor økte de omsetningen med 25 millioner kroner, og det er i DAB-avdelingen det er mest økonomiske vekst.