Hovedutvalget for opplæring har nettopp besluttet å beholde vg2 byggteknikk ved Måløy vidaregåande skule.

- Det var bred enighet om å løfte inn igjen to tilbud i forhold til fylkesrådmannens tilråding. Ett av dem var vg2 byggteknikk i Måløy. Utvalget var enstemmig, bekrefter nestleder Alfred Bjørlo (V) på telefon fra Leikanger onsdag ettermiddag.

Fylkesrådmann Tore Eriksen foreslo å ikke starte opp vg2 byggteknikk ved Måløy vidaregåande skule til høsten fordi kun seks primærsøkere med ungdomsrett hadde søkt på tilbudet. Både skoleledelsen og bransjen reagerte på kuttforslaget og utvalget fulgte kritikerne i sin behandling onsdag.

- Saken må videre til fylkestinget som må godkjenne budsjettet. Vi fant nemlig ingen klasser å kutte andre steder for å hente inn igjen blant annet byggteknikk Måløy, forklarer Bjørlo.

- Hvor mye ekstra koster det fylkeskommunen å opprettholde vg2 byggteknikk Måløy neste skoleår?

- Det er snakk om cirka 1,4 millioner kroner samlet for et helt skoleår, sier Alfred Bjørlo, som forventer at fylkestinget sier ja til denne ekstrabevilgningen.

Tilbudet ved Måløy og Eid i 2016/16 blir dermed trolig uforandret fra det som ble lyst ut til søkerne.

Bjørlo forklarer også at utvalget bare ser positivt på om skolene tar inn noen elever ekstra i klassene slik blant andre Måløy vidaregåande skule har signalisert at de ønsker.

Les fylkesrådmannens saksframlegg her.