Rundt 80 personer er samlet i Kalvåg mandag og tirsdag denne uken i forbindelse med en konferanse om hvordan man skal utvikle Stad skipstunnel som en turistdestinasjon. Det er prosjektgruppa for Stad skipstunnel og Visit Nordfjord som er arrangør av konferansen som holdes i Frøyenhuset og på Knutholmen.

Konferansen ledes av konferansier Arne Hjeltnes og to av dem som talte for forsamlingen mandag var de lokale næringslivstoppene Sverre Søraa (Coast Seafood) og John Olav Lefdal (Lefdal Invest) som presenterte hver sine prosjekt i Nordfjord.

Tidligere i høst lanserte Coast Seafood og Måløy Eiendomsutvikling planene for tomten på sentrumsfyllinga i Måløy. Hotell, badeanlegg, kulturhus, næringslivsbygg, leiligheter og parkanlegg er noe av innholdet i det planlagte anlegget som er estimert å koste 450-600 millioner kroner.

Coast Seafood-direktøren Sverre Søraa benyttet sitt foredrag til å blant annet skryte av det lokale kulturlivet, restauranttilbudet i Måløy, Vågsøys lokalpolitikere, en lokal blomsterhandler og sykkel- og turløypene i området. Se hele hans foredrag i videoen over.